Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), 12"nci yıl kutlamaları kapsamında 11 ünlü isim ve Trendus.com"un işbirliğiyle anlamlı bir projeye imza attı. Ünlülerin kendi yorumlarını da kattığı bez bebeklerin satışından elde edilecek gelir LÖSEV"e aktarılacak.

LÖSEV ve Trendus.com tarafından ortaklaşa hayata geçirilen “12. YILDA 12 BEBEK” projesi için 11 sanatçı "Bez Bebekler"e kendi yorumlarını katarak, lösemi hastası çocukların tedavisi için yeni bir projede çalıştı. Proje kapsamında Açelya Akkoyun, Bahar Korçan, Beren Saat, Cemil İpekçi, Çağla Şıkel, Derya Baykal, Dilek Hanif, Hülya Avşar, Özgür Masur, Tülin Şahin, Tuvana Büyükçınar ve Trendus.com tarafından 12 bez bebek tasarlandı. Bebekler, 9-14 Kasım günleri arasında İstinye Park"ta, 15-21 Kasım"da da Palladium Alışveriş Merkezi"nde sergilenecek. Daha sonra Ankara ve İzmir"de sergilenecek bebekler, Ispanak markası altında sanatçıların isimleriyle üretilip satışa sunulacak. Satışlardan elde edilecek gelir, lösemi hastası 0-16 yaş grubu çocuklara ücretsiz tedavi ve eğitim hizmetleri götüren LÖSEV"e aktarılacak. İşte sanatçıların bez bebek açıklamaları:


TÜLİN ŞAHİN: Benim bez bebeğim mesleğimi yansıtsın istedim. İlk önce bir podyumda yürütmek istedim ama biraz zorladı beni o konuda. Sonra dedim ki; "tamam bugün defileye çıkmasın, kapak çekiminde olsun" Gerçi bu da çok ama çok zorladı. Çünkü bebeğin orijinali oturuyor durumda ve onu ayakta duran pozisyonuna getirmek çok zor. Ve sonunda başardım. Gördüğünüz gibi onu Trendus kapak kızı yaptım. Tıpkı bir dergi gibi sağında solunda konular yazıyor.

BEREN SAAT: LÖSEV Bebeğim cinsiyetsiz olsun istedim, ama daha sonra biraz kıza benzedi. Lösemili çocuklar bu hastalık sırasında saçlarını kaybediyorlar ve bu nedenle çok saç da yapmak istemedim. Ben daha çok duyguları ve karakteri üzerine gittim. Bebeğim çok heyecanlı ve karnında kelebekler uçuşuyor. Sade ve dürüst bir bebek o.

HÜLYA AVŞAR: Ben LÖSEV Bebeğini tasarlarken çocukları daima mutlu görmek istediğim için, onların da baktıklarında mutlu olabilecekleri bir bebek olsun istedim. Bilezik boncuklarını kızım Zehra"dan aldım. Seçtiğim her rengin ayrı bir duygusu var: Huzur, şans, mutluluk, sağlık... Bu renkli bebeğin adını da “Neşeli Bebek” koydum. Kızım Zehra"nın önemli katkıları var. Yüzünün detaylarını o çizdi, kocaman bir gülücük yaptı. Bu bebeğin tüm çocuklarımıza sağlık mutluluk getirmesini diliyorum.

ÇAĞLA ŞİKEL: Çok mutlu oldum bu projeye dâhil olmaktan. Eskiden çok sık örgü örerdim o zamanlardan kalan yünlerle saçlarını tamamladım ve pırıltıyı seven biri olarak da gümüş simli kumaş ve ufak aksesuarlar kullandım.

Vatan