Toplantıda 2011-2012 Öğretim yılında Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitim kapsamında Söke İlçesinde yapılan çalışmalar değerlendirilerek, 2012 yılında yapılacak çalışmaların planlanması üzerinde görüşmeler yapıldı. Çalışmaların hızlandırılarak devam etmesine karar verildi.
Toplantıya Komisyon üyesi olarak belediye temsilcisi, askerî birlik temsilcisi, yükseköğretim kurumundan temsilci, cumhuriyet başsavcılığı temsilcisi, emniyet, özel idare, millî eğitim müdürlüğü, gençlik ve spor müdürlüğü, tarım ilçe müdürlüğü, sosyal hizmetler ve iş kurumu, çevre ve orman müdürlüğü, meslek odaları ve sendika temsilcileri, ilköğretim, ortaöğretim ve her türdeki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını temsilen birer müdür, merkez müdürleri ve uygun görülen diğer resmî, özel sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.
Toplantıda 2011-2012 öğretim yılının I. döneminde yapılan çalışmalar değerlendirilirken toplantının sonuç raporunda; “Yaşam Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Toplantısındaki katılımcıların istek ve görüşleri ve Sökeli vatandaşlarımızdan gelen talepler dikkate alınarak yapılacak planlama sonucu 2012 yılında da Hayat Boyu Öğrenme çalışmalarımız artarak devam edecektir” denildi.