Amerika'da Cadılar ve hayaletler, Cadılar Bayramı'na günler kala, sokaklardan önce, ekranları ve gazete sayfalarını dolaşmaya başladı.

AP haber ajansı ve Ipsos işbirliğiyle yapılan araştırma, her üç Amerikalıdan birinin, hayaletlerin varlığına inandığını ortaya koydu.

Her dört kişiden biri ise, bunlardan birini gördüğünü savunuyor. Indiana eyaletinin Syracuse şehrinde, Misty Conrad adlı bir annenin kızının, görünmeyen bir başka kızla konuştuğunu açıklamasından sonra, yerel medya, aynı evde ölen kızın varlığını gündeme getirerek, Conrad'ın kızının söz konusu kızla mı konuştuğunu tartışıyor. Yerel medyanın gündeme getirdiği tartışmalardan korkan Conrad, Virginia'ya ya taşındı. AP - Ipsos araştırmasına katılan her 5 Amerikalıdan biri, cadıların varlığına ve büyüye inandığını dile getiriyor.

Bugüne kadar bir UFO gördüğünü iddia eden Amerikalıların oranı yüzde 14 olurken, evinin damından kaynağı belirsiz esrarengiz sesler duyan Amerikalı oranı ise yüzde 30. UFO görenlerin çoğu kırsal kesimde yaşayan gelir seviyesi düşük erkekler.

Cadılara inananlar ise, şehirlerde yaşayanlar. Her 5 Amerikalıdan biri, batıl inançlarının olduğunu belirtiyor. Bunlardan en yaygını, yüzde 17 ile dört yapraklı yonca bulmak. Yüzde 13'lük kesim, düğünden önce müstakbel eşini gelinlikle görmenin uğursuzluğa sebep olacağına inanıyor. Kara kedi, kırık ayna, ters dönmüş şemsiye, 13 numara ve ayın 13'üne denk gelmiş Cuma günleri de Amerikalıların dğer popüler batıl inançları arasında.