Türkiye'de çekimleri yapılan ''Hayalet Sürücü 2'' filminin figüran seçimlerinin Denizli bölümünü koordine eden Valente Ajans Cast Direktörü Ebru Bayburtlu, hayallerini bir Hollywood filmiyle gerçekleştirmeyi planlayan kişi sayısının 700'e ulaştığını söyledi.

Bayburtlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başrollerini Nicolas Cage ve Eva Mendes'in paylaştığı ''Hayalet Sürücü 2'' filminin Pamukkale'de çekilecek sahnelerinde rol alacak figüran seçmelerinin sürdüğünü bildirdi.

Basında yer alan ''Hayalet Sürücü 2'de Figüran Sıkıntısı'' başlıklı haberlerin ardından 30-60 yaş sıkıntısının aşıldığını ifade eden Bayburtlu, ''İlk başlarda 25 yaşın altındaki kişiler başvuruyordu. Haber başlıklarında yaş aralığı sıkıntının yaşandığının yer alması bu sıkıntıyı ortadan kaldırdı. Artık 30-60 yaş arası başvuran figüran sayısı bir hayli arttı'' dedi.

-''HAYALET SÜRÜCÜ 2 SİNEMA SEKTÖRÜNE HAREKETLİLİK GETİRECEK''-

Hollywood'dan bir filmin sahnelerinin Türkiye'de çekilmesinin sinema sektörüne hareketlilik getireceğini belirten Bayburtlu, 'Hayalet Sürücü 2' filminin ardından Türkiye'de film çekmek isteyen yönetmenlerin sayısının artacağını kaydetti.

Hayallerini gerçekleştirmek isteyenlerin dışında Denizli'nin tanıtımına katkı sağlamak, çocuklarına bir hatıra bırakmak, hayatında unutulmaz bir done bırakmak isteyen kişilerin de figüranlık için başvurduğunu bildiren Bayburtlu, şunları söyledi:

''Denizli'nin tanıtımına katkı sağlamak isteyen üst düzey yöneticiler filme başvuru yapıyor. Amaçlarının sadece kentin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu söylüyorlar. Arkadaşlarının zorlamasıyla gelenler var. Kimi Nicolas Cage'i yakından görmek için başvuruyor. Kimi bir Hollywood filminde sahne almasının kendisine dünyadaki bütün kapıları açacağını düşünüyor. İnsanların içinde hayallerini gerçeğe dönüştürebilmenin ümidi var.''

Birçok insanın figüran dahi olsa filmde rol alabilmek için başvurduğunu anlatan Bayburtlu, ''İnsanlar hayallerinin bir Hollywood filmiyle gerçekleşebileceğini düşünüyor. Avukat, çiftçi, öğretmen, iş sahibi, üst düzeylerde görev yapan birçok kişi filmde yer almak istiyor. Filmde boy göstermek isteyen kişi sayısı 700'e ulaştı'' dedi.

A.A