'Hayalet Komando' olarak bilinen Keşmiri, Pakistan'da insansız uçaklarla vuruldu
 
El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i 2 Mayıs'ta Pakistan'da düzenlediği gizli bir operasyonla öldürdüğünü açıklayan ABD, bu kez örgütün potansiyel lideri olarak görülen İlyas Keşmiri'yi hedef aldı. Pakistan'da El Kaide üyesi ve dünyanın en tehlikeli direnişçilerinden biri olarak nitelendirilen İlyas Keşmiri, ABD'nin insansız uçakla düzenlediği hava saldırısında öldürüldü.
 
Örgütten faksla yabancı ajanslara gönderilen açıklamada, Keşmiri'nin Güney Veziristan'daki saldırıda 'şehit olduğu' ve ABD'den intikam alınacağı kaydedildi. Pakistanlı bir istihbarat yetkilisi de Keşmiri'nin, saldırıda öldürülen 9 kişi arasında olduğunu söyledi. Pakistan'da en çok aranan 5 isimden biri olan Keşmiri'nin ölümünün, Usame Bin Ladin'in öldürülmesinden sonra örgüte ikinci darbe olduğu ifade ediliyor. İngiliz basın kuruluşu BBC, Pakistan'ın kuzeybatısında bulunan Güney Veziristan bölgesindeki köylülerin ifadelerine dayanarak Keşmiri'nin Cuma geç saatlerde öldürüldüğünü duyurdu. El Kaide'nin 2 numaralı ismi Eyman el Zevahiri, Bin Ladin'in yerine geçecek en önemli isim olarak görülse de CIA aynı fikirde değildi. Tüm istihbarat servisleri Pakistanlı eski bir komando ola İlyas Keşmiri'nin peşine düşmüştü.
 
CIA'İ PEŞİNDEN KOŞTURDU
 
Keşmiri, Avrupa'daki bazı kentelere yapılan 'Mumbay tipi bombalı saldırılar'dan sorumlu tutuluyordu. Sürekli pilot gözlükleri takan Keşmiri, istihbarat örgütlerine göre adeta bir hayaletti. CIA, onu öldürmek için Pakistan'ın kuzey doğusuna sayısız hava saldırısı düzenledi.
 
Ama sonuç başarısız oldu. CIA onu ele geçirilemeyen bir komando olarak tanımlıyordu. ABD'li yetkililere göre, Keşmiri El Kaide'nin yeni lideri olabilirdi.
 
yenişafak