Aydın Göz Hastanesi Hekimlerinden Op. Dr. Atakan Karaeminoğulları, tatilcilerin serinlemek için havuzları tercih ettiği şu günlerde, bu keyiflerinin bozulmaması için bazı hususları dikkat etmelerini önerdi. Havuzlardan bulaşan göz hastalıkları arasında en başta göz enfeksiyonlarının geldiğini ve havuzdaki bakteri, virüs ve mantarlar gibi birçok etkenin göz enfeksiyonuna neden olabileceğini belirten Aydın Göz Hastanesi Hekimlerinde Op. Dr. Atakan Karaeminoğulları “Hastalar genellikle gözlerinin kızarmasından, yanmasından ve akıntıdan şikayet ederler. Sabahları gözler şiş, kirpikler ve göz kapakları birbirlerine yapışık olur. Batma, yabancı cisim hissi ve bulanık görme de belirtiler arasında yer alır. Hastalık bir veya iki gözde de ortaya çıkabilmektedir. Bu gibi durumlarda hastaların bir süre havuza girmemeleri, şapka ve güneş gözlüğü ile gözlerini güneşten korumaları önerilir. Güneş ışınları hastalığın artmasına ve tedavi sürecinin uzamasına neden olur. Virüslerin neden olduğu göz enfeksiyonları ise daha inatçı ve uzun süreli olabilmektedir. Gözde çapak söz konusu olmamakla birlikte, aşırı kızarıklık, şişlik ve güneş ışığına hassasiyet görülür” dedi. 
“HAVUZLARDA HİJYEN KURALLARI ÇOK ÖNEMLİ” 
Havuzlarda temizlik şartları ne kadar iyi olursa olsun, pek çok insan tarafından ortak kullanıldığı için bu suların kolayca kirlenerek enfeksiyonlara neden olabileceğini belirten Aydın Göz Hastanesi Hekimi Op. Dr. Atakan Karaeminoğulları, “Havuzlarda kullanılan klor vb. maddeler fazla olduğunda gözde tahriş yapabilmekte, alerji ve enfeksiyon için uygun ortam oluşturabilmektedir. Bu nedenlerle, durgun, rengi bozulmuş, kirli olabilecek sulara girilmemeli, ‘Temize benziyor’ diye hijyen kurallarından vazgeçilmemeli, suya nerede girilirse girilsin deniz gözlükleri ya da maskelerinin kullanılması gerektiği unutulmamalıdır. Ayrıca havuz temizlemek için fazla miktarda kullanılan klor ve dezenfektanlar, özellikle çocuklarda gözün ön yüzündeki hücrelere zarar verebiliyor. Batma, yanma, kaşıntı gibi şikayetleri beraberinde getiriyor. Bu nedenle havuza giren çocukların mutlaka koruyucu gözlük takmasını öneriyoruz” diye konuştu. 
“LENS KULLANANLAR DAHA DİKKATLİ OLMALI” 
Öte yandan kontakt lens kullananların havuz ve denize girerken daha dikkatli olmalarını öneren Karaeminoğulları açıklamasının devamında “Günümüzde teknolojideki ilerlemeye bağlı olarak birçok lens üretilmekte ve hepsi farklı özellikler taşımaktadırlar. Kontakt lens kullanıcılarının deniz ve havuza girmelerinde herhangi bir sakınca bulunmamakla beraber, bu kişiler enfeksiyon ve alerji gibi problemlerle diğer kişilere göre daha fazla karşılaşabilirler. Bu nedenlerle lens kullanıcılarının deniz ve havuz temizliği konularında daha dikkatli ve hassas olmaları ayrıca yüzerken ve dalarken koruyucu gözlük kullanmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.