Çift yeni doğacak bebeklerinin normal doğum yöntemiyle dünyaya gelmesine karar vererek Dr. Hakan Çoker"e başvurdu. Yatlarıyla bir ay önce Marmaris"e gelen çift, Dr. Çoker"den suda doğum yöntemiyle ilgili eğitim aldı.

Fotoğraflar dağıtıldı

"Dilan Barış" adını verdikleri erkek bebek dünyaya getiren Akarlılar “Dokunulmadan, doğal bir doğum yapmak istedim. Sakin bir şekilde bebeğim dünyaya geldi. İki çocuğumuzun da doğum esnasında yanımda olması ve ayrı bir mutluluk oldu” dedi. Dr. Hakan Çoker dün yapılan ve Ersin Akarlılar"ın da hazır bulunduğu basın toplantısında fotoğrafları ailenin izni dahilinde kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi. Çoker şunları anlattı: “Aile diğer kişileri de bilgilendirmek istedi. Son yıllarda sezaryenle doğum yapanların sayısı artıyor. Onlar da kolay olduğunu görsün istediler. Diğer kadınlara örnek olmak ve cesaret vermek istediler. Amaç suda doğumu değil normal yolla doğumu öne çıkarmaya çalışmaktı. Doğum anında sadece Ersin bey, ben ve ebe vardı. Çocuklar yan odada beklediler. Doğum sırasında son derece sessiz bir ortam sağladık. Doğum toplamda 3 saat sürdü.Bırakın doğumun zamanına bebekler karar versin.”

Doğal doğumun kötü bir tecrübe olduğuna, sezaryenin çocuklar için daha sağlıklı sonuçlar doğuracağına inanıldığını belirten Çoker, “Bu çok yanlış bir kanı” dedi./milliyet