Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gürler, göz enfeksiyonu olan kişilerin, tedavileri tamamlandıktan sonra, doktor kontrolünün ardından havuza girmesi gerektiğini söyledi. 

Prof. Dr. Gürler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcaklıkların artmasıyla birlikte insanların serinlemek için denize ve havuzlara gittiğini belirtti. Havuzların temizliğinin göz sağlığı açısından önemli olduğunu, zararlı güneş ışınlarının yanı sıra yeterli derecede hijyen olmayan havuzların da göz sağlığını tehdit etiğini dile getiren Gürler, şöyle konuştu:

''Havuzların belirli periyotlarla klorlanması ve suyunun belirli aralıklarla temizlenip değiştirilmesi gerekiyor. Havuzun içine konulan kimyasalların miktarı da önemli. Klor fazla konulduğunda insanın gözlerinde alerjik reaksiyona sebep olabiliyor. Klor gibi kimyasallar az konduğu zaman insanların gözlerindeki, vücutlarının farklı bir yerindeki enfeksiyon kaynağında bulunan mikroorganizma suya bulaşıyor. Bu mikroorganizmalar da gözlerde enfeksiyona çeşitli sorunlara neden oluyor.'' 

Gürler, gözlerinde enfeksiyon bulunan kişilerin havuza girmesinin, iyileşme sürelerini uzatabileceğini ifade etti. Göz enfeksiyonu olan kişilerin havuza girmemesi gerektiğini bildiren Gürler, şöyle konuştu: 

''Göz enfeksiyonu olan kişiler, tedavileri tamamlandıktan sonra, doktor kontrolünün ardından havuza girmeli. Gözlerinde enfeksiyon olan kişilerin havuza girmesiyle enfeksiyon diğer kişilere de bulaşabilir. Havuza girerken gözle suyun temasını engelleyen havuz gözlüğü kullanılmalı. Havuza girildiği zaman genellikle yoğun ultraviyole ışınlarına maruz kalınıyor. Dolayısıyla havuz dışındaki güneşli alanlarda ultraviyole ışınlarından korunmak için hem bir şapka hem de bir güneş gözlüğü kullanmakta büyük bir fayda var. Özellikle açık renkli gözlere sahip olan kişiler bu konuda daha da hassas olmalı.'' 

Gürler, ultraviyole ışınlarının bazı türlerinin gözün değişik tabakalarına zarar verdiğini, bu nedenle özellikle yazın ultraviyole koruyuculu güneş gözlüğü kullanmak gerektiğini kaydetti.