Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Beşiktaş Jimnastik Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı ile Futbol Takımı Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.
 
Soruşturma kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedilen Beşiktaş Jimnastik Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı, Futbol Takımı Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, kulübün protokol ve futbol A takım Güvenlik Müdürü Ahmet Ateş ve futbolcular İbrahim Akın ile İskender Alın'ın çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece sorguları yapıldı.
 
Nöbetçi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, sorgusu tamamlanan 5 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan isimlerle beraber, soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 31'e yükseldi.
 
Tutuklu 5 kişi Metris Cezaevi'ne sevkedildi.
 
Adliyenin yemekhane kapısından polis aracına bindirilerek güvenlik önlemleri altında cezaevine gönderilen tutuklulara, adliye önünde bekleyen bir grup şike olaylarına karıştıkları gerekçesiyle bağırarak tepki gösterdi. Grup, çevik kuvvet ekipleri tarafından dağıtıldı.
 
İDDİALARI KABUL ETTİLER
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın'ın, savcılık sorgusunda iddiaları kabul ettiği öğrenildi.
 
Adalı ve Havutçu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgunun tamamlanmasıyla sabah saatlerinde adliyeye gönderilmişti.
 
Beşiktaşlı Serdal Adalı, emniyete gelişinde Telefonla çağırdılar ifade vermeye geldim. Beşiktaş bu işten temiz çıkacak demişti.