Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, kendisini ziyaret eden Guti, Quaresma, Sivok, Simao, Hilbert ve Holosko'ya geldikleri için teşekkür etti, oynanan futbol konusunda sitemde bulundu.
Özellikle Kayserispor maçındaki futbolun kendilerine yakışmadığını söyleyen Tayfur Havutçu, yabancı futbolculara "Siz bu değilsiniz. Bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Neler yapabileceğinizi sizler de iyi biliyorsunuz. Son oynanan maçtaki futbol size yakışmadı. Hepiniz üst düzey oyuncularsınız. Ben hem sizlere hem de takımdaki diğer arkadaşlara çok güveniyorum. Bizlere, camiaya ve taraftara şampiyonluk vermek istiyorsanız daha iyisini yapmalısınız. Bir an önce kenetlenerek takım olmalısınız" şeklinde sitemkâr bir konuşma yaptığı öğrenildi.
Son zamanlarda iyi bir görüntü sergileyemediklerini ancak bunu düzeltmek zorunda olduklarını ifade eden siyah-beyazlı futbolcu, "Çünkü hem bu takımın hem bu taraftarın bu skorları hak etmediğini ve daha iyi yerlere geleceğini biliyoruz ve bunun üzerinde çalışacağız" diye konuştu.Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı'nın da futbolculara bir dizi uyarılarda bulunduğu öğrenildi. Cezaevi çıkışında futbolcular adına bir açıklama yapan Guti, "Biraz üzüntülü oldu. Çünkü onları burada değil, bizimle birlikte, dışarıda görmek isterdik. Ancak kendilerini iyi gördük. Moralleri yerinde ve onlar da çıkacakları günü bekliyorlar. Umuyorum ki en kısa zamanda dışarı çıkacaklar ve bizimle birlikte olacaklar" dedi.