Başta İspanya, Yunanistan ve Türkiye"ye yolcu taşıyan İngiliz firması Kiss Flights"ın iflasının Didim"deki turizm sektörünü doğrudan etkilemediği belirtildi. Didim"de 20 yıldır seyahat acenteliği yapan ve 21 İngiliz firmasıyla çalışan Cengiz, iflas eden İngiliz yolcu taşıma firması Kiss Flights"ın iflasını değerlendirdi.
İflasın Didim"de etkisinin pek fazla hissedilmeyeceğini dile getiren Didimli turizmci Tayyar Cengiz, “Son aylarda sık sık yaşanan iflaslar ülke turizminde ciddi yaralar açacaktır. Bu firma bu yıl batan 5"inci firma ve bu tür iflasların süreceğini düşünüyorum” dedi.
Cengiz, 4 yıl önce Exel adlı firmanın ortaklarından olan bazı kişilerin ayrılarak Kiss Flights adlı firmayı kurduğunu ve altyapısı zayıf bir firma olarak çalışmalarına başladığını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde Gold Trail firmasının batmasından sonra insanlar bu firmaya yöneldi. Uçak ihtiyacı arttı ve bu firma bu boşluğu doldurmaya kalktı fakat Gold Trail"in de Kiss Flights"ın da batmasının ardında, İzlanda"daki volkanın faaliyetleri etkili oldu. Bu dönemde uçakların çalışmaması bu firmalara ciddi yük getirdi ve ciddi zararlar oluştu” diye konuştu.
Firmanın deniz aşırı ülkelere 13 bin yolcu taşıdığını ileri tarihlerde de rezervasyonlarının olduğunu ileri süren Cengiz, şunları söyledi: “Bu tür iflaslardan sonra Thomas Cook gibi dev firmalar rekabete girecek ve bilet fiyatlarını kendi belirleyecek. Yani bir tekelleşme durumu söz konusu olabilir. Bu tür durumlarda ülke turizmine ciddi zararlar verecektir; iflaslar büyük firmaların elini güçlendiriyor”
İflas eden Kiss Flights firmasıyla Didim"e gelenlerin sayısının az olabileceğini ileri süren Cengiz, “Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil. Zaten sıkıntıyı firma değil, bu firmayla yolcu taşıyan tur operatörleri çeker. Gold Trail"in ardında bu iflasların etkisini tahmin etmek zor ama benim bildiğim bu iflas bu yıl ki 5. İflas ve ardından da yeni iflasların geleceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.