Türkiye'de ekim ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Tekirdağ'da, partiküler madde ortalaması ise Batman'da gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ''Hava Kalitesi'' verilerine göre, ekim ayında kükürtdioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri sırasıyla Tekirdağ, Hakkari, Antalya, Kastamonu ve Kars oldu.

Aynı dönemde, partiküler madde ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri ise Batman, Kahramanmaraş (Elbistan), Siirt, Van ve Çorum olarak belirlendi.

Ekimde il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri ve ilk seviye uyarı eşiği ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılmadı.

Aynı dönemde partiküler ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri Bitlis, Çorum, Hakkari, Kahramanmaraş (Elbistan), Mardin, Muş, Siirt, Van, Karaman, Batman, Şırnak ve Osmaniye'de, ilk seviye uyarı eşiği de Bitlis, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Van, Karaman, Batman, Şırnak ve Osmaniye'de aşıldı.

AA