Hafta sonu yurt genelinde kar yağışı beklenirken, yağışların Doğu Anadolu'da gelecek haftaya kadar aralıklarla etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının İç ve Doğu bölgelerde azalacağını, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da minimum sıcaklıkların 0'ın altında gerçekleşeceğini söyledi.

İstanbul'da havanın az bulutlu ve soğuk olacağını tahmin ettiklerini belirten Çağlar, bu gece İç Anadolu Bölgesi'nde Ankara, Kırıkkale, Nevşehir, Yozgat ile Doğu Anadolu'nun batı kesimlerinde Erzincan, Elazığ, Tunceli, Malatya'da buzlanma ve don olayı beklendiğini dile getirdi.

Yarın, İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağışlar görüleceğini belirten Çağlar, kuvvetli yağışların Pazar günü de Doğu Anadolu'nun orta kesimlerinde etkili olacağını kaydetti. Çağlar, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının yapıldığı Erzurum'da Perşembe gününe kadar aralıklarla kar yağışları görüleceğini, yağışların kuvvetli olmayacağını ifade etti.
 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Çağlar, şunları söyledi:

''Hafta sonu yurt genelinde kar yağışı bekleniyor. Yağışların Doğu Anadolu'da gelecek haftaya kadar aralıklarla süreceği tahmin ediliyor. İç ve Doğu Anadolu'da kar şeklinde görülecek yağışlar, yarın İç Anadolu'nun doğusunda, pazar günü Doğu Anadolu'da kuvvetli olacak. Yağışlı sistem Pazartesi günü biraz daha doğuya çekiliyor. Sıcaklıkların yarın Kuzey ve İç kesimlerde, Pazar günü yurt genelinde 2 ila 4 derece azalması bekleniyor.''
    
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; İzmir, Muğla, Aydın'ın kıyı kesimi ile Antalya'nın batı kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BUZLANMA, DON OLAYI VE RÜZGAR UYARISI

Trakya ile iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ayrıca, kuzeybatı kesimlerde öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.(9)

ANKARA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.(4)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinden sonra kuvvetli olacak.(11)

ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar batı kıyılarında kuvvetli olacak.(13)

SAMSUN: Parçalı bulutlu.(9)

ERZURUM: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.(1)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatler ile gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.(10)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, Akşam saatlerinden sonra Balıkesir çevreleri yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma görülecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. Sabah saatlerinde Trakya ile Balıkesir çevrelerinde yer yer sis görülecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, güney kıyıları ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar İzmir, Muğla, Aydın'ın kıyı kesiminde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerde iç kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı, zamanla bölge geneli çok bulutlu, öğle saatlerinde itibaren Batı Akdeniz, zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar Antalya'nın batı kıyılarında kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, göller yöresinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Göller yöresi ile bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçecek. Akşam saatlerinden itibaren güneyi ile Eskişehir çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğusu ile zamanla güneyi karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

AA - ANKA