Almanya'nın Lengerich kentinde araçla seyir halindeyken bir ağaca çarparak, trafik kazası geçirip hayatını kaybeden 19 yaşındaki Türk hemşire Sevim Durak'ın cenazesi uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirildi. Atatürk Havalimanı kargo terminaline gelen Durak'ın ailesi cenazenin otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini öğrendi.

Kurban bayramı alışverişi yapmak üzere kendi kullandığı araçla trafiğe çıkan ve 1 ay önce ehliyet aldığı öğrenilen Türk hemşire Sevim Durak,Almanya'nın Lengerich kentinde trafik kazası geçirerek hayatını kaybetti. 7 Aralık tarihinde meydana gelen kaza sonrasında, 19 yaşındaki Sevim Durak'a Almanya'da bir hastanede otopsi yapıldı.Kızları Sevim Durak'ı otopsi ardından memleketleri Bursa'da toprağa vermek isteyen Durak ailesi, gerekli işlemlerin ardından cenazeyi uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'na gönderdi.

Kendileri de uçakla İstanbul'a gelen Durak ailesi ve yakınları, Atatürk Havalimanı Kargo terminaline gelerek cenazeyi almak istedi. Kargo terminaline gelen aile cenazeyi almak isterken karşılarında polis ekiplerini buldu. Cenazenin otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüleceğini öğrenen aile ikinci kez yıkıldı. Sevim Durak'ın yakınları, Almanya'da otopsi yapıldığını belirterek, Türk konsolosluğu'nde meydana gelen bir yazım hatasından dolayı cenazelerinin ikinci kez otopsiye alınacağını söyledi. Cenazenin verilmemesinden ötürü Sevim Durak'ın yakınları ve polisler arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Daha sonra cenaze Adli Tıp Kurumu aracına bindirilerek, polis eskortu eşliğinde morga götürüldü. Cenazenin araca bindirilmesi sırasında, polis ekipleri güvenlik kordonu oluşturdu.

Sevim Durak'ın Babası Savaş Durak, kızının cenazesine Almanya'da bir hastanede otopsi yapıldığını, ancak Konsolosluğun yanlış bir yazı yazmasından sonra cenazenin İstanbul'da kendilerine teslim edilmediğini belirterek, "İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda bir otopsi yapıldıktan sonra bize teslim edeceklermiş. Kızım arife günü bayram alışverişi yapmak için çarşıya çıktı. Eve geri dönerken bir trafik kazası geçirdi ve yaşamını yitirdi. Almanya'da bir hastanede biz kızımın otopsisine yaptırdık ve cenazesini yıkayarak namazını kıldık. Türk konsolosluğuna giderek kızımın yapılmış otopsi sonuçlarıyla birlikte, Türkiye'de defnetmek istediğimizi belirttik.Kızımın Almanya'da yapılan otopsi raporunu yetkililere verdik. Konsoloslukta görevliler bayram dolayısıyla çok geç geldiler ve bizimle hiç ilgilenmediler. Onlara teslim ettiğimiz dosyalara dahi bakılmadan imzalar atıldı ve cenazeyi hemen Türkiye'ye yolladılar. Almanya'daki Türk konsolosluğunun cenaze kağıtlarında yaptığı bir hata yüzünden tekrar otopsi yapılması gerektiğini bize aktardılar. Biz ailece buna müsaade etmedik ve yetkililere karşı gelince çok sayıda polis çağırıp bizi durdurmaya çalıştılar. Biz kızımızın bir daha otopsi yapılmasını istemiyoruz"dedi.

Acılı anne Ayşe Durak ise, kızının cenazesini istediğini belirterek, "Almanca yazılarda bir tercüme hatasından dolayı kızımın vücudunu tekrardan kesecekler. Bunu ailecek istemiyoruz. Acımızı bu şekilde daha da katlıyorlar. Biz biran önce kızımı defnetmek istiyoruz. Almanya'da cenaze namazını bile kıldık. Bize eziyet etmeyi bıraksınlar. Bu olay bizim başımıza geldi başka aileler bu şekilde bir zorlukla karşılaşmasınlar. Onların canları daha fazla yakılmasın"dedi.