İsrail'in Filistin-Gazze'ye yönelik silahlı saldırısını protesto etmek isteyen ve aralarında eğitimcilerin de bulunduğu bir grup, Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş terminalinde 5 dilde hazırladıkları "Sizin geldiğiniz yerlerde vicdandan, insanlıktan eser kaldı mı?" yazılı dövizleri yolculara göstererek eylem yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Öğretmen Umut Yanlık, "Biz herhangi sıradan insanlarız. Bunu özellikle söylemek istiyorum. Çünkü bu eylemin herhangi bir derneğin desteği ile yapmıyoruz. Mensup olmak eğer hak ise ondan da utanç duymayız. Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Sıradan insanlar İsrail'in Gazze kuşatmasına, karşı bir kuşatma davranışı gösterebilirler" dedi.

"5 DİLDE HAZIRLANAN PANKARTLARLA İSRAİL'İ PROTESTO ETTİLER"

Siyonizmin yalanın ortaya çıkarmak için eylem yaptıklarını belirten Anlık, "Biz mahalleden okuldan tanışan herhangi insanlarız. Biz özellikle dış hatlardan gelen yolculara dönük 5 farklı dilde pankart hazırladık. Hepsi ortak şeyi söylüyor. Gelen insanlara şunu söylüyor: 'Sizin geldiğiniz yerlerde vicdandan insanlıktan eser kaldı mı?', İkinci soru ise: 'Siz İsrail'in bu vahşetine karşı sessiz kalanlardan mı olacaksınız?' Siyonizmin ortak bir tekniği var; ‘Zulmet ama mazlum gibi görün'. Biz bu yalanı ortaya çıkarmak için eylem yapıyoruz. Şunu soralım; ‘Ey dünya insanları dünyanın dört bir tarafından geliyorsunuz. İsrail'in saldırısına karşı dünya kör, sağır, duyarsız. Sizin geldiğiniz yerlerde insanlık varsa biz onu özledik.' Bunu iletmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından havalimanı polisi, gruba eylemlerini bitirmesini ve havalimanını terk etmesini söyledi. Emniyet görevlilerinin uyarısı üzerine havalimanının dışına çıkmayı kabul eden grup, ellerinde taşıdıkları ve 5 farklı dilde yazılmış İsrail'i protesto içerikli dövizleri, yurtdışından gelen yolculara göstererek havalimanını terk etti.