Cem Özer, "Kadri'nin Götürdüğü Yere Git" filminden 150 bin TL alacağı olduğunu iddia eden Şafak Sezer'e yanıt verdi.

Özer, ünlü oyuncuyla 40 bin TL'ye anlaştıklarını, ancak onun ricası üzerine bu ücreti daha yüksek gösterdiklerini söyledi.


Şafak Sezer, "Kadri'nin Götürdüğü Yere Git" filminden alacağı 150 bin TL'nin kendisine ödenmediğini söylemiş, "Film sayemde 580 bin gişe yaptı. 3,5 trilyon para kazandılar. Ama hakkımı ödemiyorlar. Paramı yedirtmem, dava açtım" demişti. Filmin yapımcılığını üstlenen Cem Özer, ünlü oyuncunun bu sözlerine önceki gün düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi. Sezer'le 40 bin TL'ye anlaştığını söyleyen Özer, "Film 3,5 trilyon hasılat yaptı diyor, artık milyon tabii o. Kaldı ki KDV, dağıtımcı ve sinema komisyonu düşülünce aşağı yukarı yapımcının cebine 1,5 milyon kalıyor. 300 bin dolara anlaşmışız. Benim Şafak"a 300 bin dolar vermem için, beni derhal akıl hastanesine kapatmanız gerekiyor. Çünkü bu, 1 milyon 400 bin TL'ye mâl olmuş bir filmin üçte biridir. Kaldı ki Türkiye'de 300 bin dolarlık oyuncu yok" dedi.

Hatır çekine icra gönderdi

Şafak Sezer'in ücretini onun rızası üzerine yüksek gösterdiklerini söyleyen Cem Özer, sözlerine şöyle devam etti: "O beni Usta Film'in ortağı sanıyordu. Projeyi ilk konuştuğumuzda anladım ki çaresizlikten kabul edecek. 'Piyasada 300 bin istediğin söyleniyor, benim 40 bin TL'lik bütçem var' deyince, 'Tamam abi ama senden bir ricam var, bu filmin ortakları dahil herkes benim 300 bin TL aldığımı bilsin' dedi. O dönem bunu nasıl yapacağımızı bilemedik. Bir de o 'Kolpaçino'ya başlayacaktı, onlara bu filmden 300 bin aldığını söylemiş. Bana 'Yarısını peşin almışım gibi bir çek ver de onlara göstereyim' dedi. Aynı tarihte iki sözleşme yapıldı, rakamları değişti. Ama biz sette tartışınca, tavrı değişti. Sonra avukatlar, bu çek karşılığında hacze geldiler. Şafak çekleri, filmde yaptığı oyunculuk bedeli karşılığı aldığını söylüyor." kelebek