Havaların serin gitmesi Aydın’da yaşayan ve tatil imkanı bulamayan vatandaşları sevindirirken, havuz işletmecilerini olumsuz etkiledi. 
Aydın şehir merkezindeki tek yüzme havuzu olan ve 3 saati 10 TL’den halka açık olan Belediye Denetimli Efeler Yüzme Havuzu, geçen yılların aksine bu yıl beklenen ilgiyi görmedi. Havuzu 3 yıldır işleten Bayram Demir, bu yıl serin giden havaların havuz işletmecilerini olumsuz etkilediğini belirtti. Yaz sezonu boyunca yarı olimpik yüzme havuzunda yüzme kursları verdiklerini ifade eden Bayram Demir, “Halkımıza en iyi şekilde hizmet vermek için hiçbir masraftan kaçınmıyoruz. Belediye’nin yanı sıra sağlık bakanlığınca sürekli denetim altında olan ve rutin aralıklarla hijyen kontrolleri yapılan havuzumuz sezon başından bu yana açık. Ancak bu yıl havaların serin gitmesi nedeniyle vatandaşımız pek havuza girme ihtiyacı duymuyor. Serin giden havalar biz işletmecileri olumsuz etkiledi” dedi. 
Aydın’ın tek yüzme havuzu olan Efeler Yüzme Havuzu’nda hafta sonları tam gün ve hafta içi her gün 12:00-16:00 saatleri arasında halka açık olduklarını belirten Bayram Demir, havaların serin gitmesi nedeniyle maliyeti karşılamakta zorlandıklarını belirtti. 


“HANIMLAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR”
Aydın’da hanımların da gönüllerince serinlemesi için ayrı bir program düzenlediklerini belirten Demir, “Bundan sonra Perşembe günlerini sadece hanımlara ayıracağız. O gün tesislerde yüzme hocasından, can kurtarana, çaycısından temizlikçisine kadar herkes bayan olacak. Ve bu sezon inancına uygun serinlemek isteyen Aydınlı tüm bayanlar Perşembe günleri tesislerimizden faydalanabilecek” dedi.