ONUR Air'e ait İstanbul- Diyarbakır seferini yapan "MD 83' tipi uçak, yolcularını alıp kapılarını kapattıktan sonra klima arızası nedeniyle kalkış yapamadı. Havasız kalan ve arızayı duyunca uçağın değiştirilmesini isteyen 100'den fazla yolcu uçakta panik yaratınca uçuş görevlileri ile tartıştı.

Arızanın giderilmesinden sonra uçak 1 saat 20 dakika gecikme ile havalandı.

İstanbul- Diyarbakır seferini dün saat 18.55'te yapmak isteyen Onur Air'e ait "OHY 036' sefer sayılı uçak, yolcularını aldıktan sonra kapılarını kapatarak kalkışa hazırlandı. Yolcular uçağın kalkmasını beklerken, pilot anons yaparak uçağın arıza nedeniyle 10 dakika sonra kalkacağını duyurdu.

Arızanın 10 dakika içerisinde giderilmemesi üzerine yolcular huzursuzlanınca, pilot arızanın yaklaşık 30 dakika içerisinde giderileceğini, daha sonra kalkış yapacağını söyledi. Yarım saat geçmesine rağmen arıza giderilmeyince yolcular da panik başladı. Uçak kapılarının kapalı olması nedeniyle havasız kalan bir kadın yolcu ve bazı çocuklar fenalık geçirirken, yolcular ile uçuş görevlileri arasında tartışma çıktı.
Tartışma ve paniğin büyümesi üzerine el bagajlarını alan 100'den fazla yolcu koltuklarından kalkarak uçaktan inmek istedi ve uçuşun başka bir uçak ile yapılmasını isteyerek görevlilerle tartıştı. Kapıların açılmasını isteyen bazı yolcular tepki gösterdi.

Uçaktaki panik bir süre devam etti ve daha sonra uçuş ekibi yolcuları ikna ederek yerlerine oturmalarını sağladı. Bu sırada arıza giderildikten sonra uçak, 1 saat 20 dakika sonra havalanabildi.

Hürriyet