Hava trafiğindeki düşüş ve savunma bütçelerindeki baskı nedeniyle Chicago merkezli Boeing, 5 bin 500 kişiyi daha işten çıkaracağını açıkladı.
Geçen yıl siparişlerinde düşüş yaşayan şirket ayrıca, beklentilerin altında kar edeceğini duyurdu.

Boeing Başkanı ve Üst Yöneticisi Jim McNerney, küresel ekonominin zayıflamayı sürdürdüğünü ve bunun da hava trafiğinin büyümesine ve finansmana etkisi olduğunu söyledi.

Şirket, daha önce açıkladığı 4 bin 500 kişiyi işten çıkarma kararına ek olarak 5 bin 500 kişiyle daha yollarını ayıracağını duyurdu.

Şirket, 2007 yılı 4. çeyrekte 1,03 milyar dolar kar ederken, geçen yıl söz konusu dönemde 56 milyon dolar zarar etti.

Zararda, geçen sonbaharda yaşanan grevin ve teslimatların gecikmesinin etkisi olduğu belirtiliyor.

Şirket, 2009 yılı için hisse başına 5,05 dolar ile 5,35 dolar arasında kar bekliyor.

JABİL CİRCUİT

ABD'li elektronik parça üreticisi, çoğunluğu deniz aşırı ülkelerde olmak üzere şirketin işgücünün neredeyse yüzde 4'ünü temsil eden 3 bin kişiyi işten çıkaracak.

Şirket, dünya genelindeki 10 fabrikasının işten çıkarmalardan etkileneceğini, ABD'de işten çıkarmaların sadece yüzde 10'unun gerçekleşeceğini bildirdi.

Şirkette şu an 85 bin kişi çalışıyor.

Jabil Circuit, işten çıkarmalarla yılda 55 milyon dolar tasarruf sağlamayı beklerken, 2009 ve 2010'da vergi öncesi yükümlülüklerin 65 milyon dolar olacağı kaydedildi.

AOL

Time Warner Inc'in AOL bölümü maliyet kısmak için 700 kişiyi işten çıkaracak.

İşten çıkarmaların gelecek birkaç çeyrek içinde gerçekleşeceği bildirildi.
AOL Üst Yöneticisi Randy Falco, ''Özellikle de böyle bir ortamda işgücümüz düşürmek hiç kolay değil, ancak amacımız çekirdek işlerimizin başarılı olması için gerekli desteği sağlamak'' dedi.

SABAH