Fırtına, Pulatsü’den sıkıyönetim için Meclis’e baskı kurmasını istiyor. Pulatsü ise “Hazırlıklara başladık” yanıtı veriyor
 
Balyoz soruşturması kapsamında önceki gün tutuklanan Eskişehir 1. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korcan Pulatsü’yü eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına’yla yaptığı yazışmalar yaktı. Fırtına, Pulatsü’ye gönderdiği özel direktifte, TBMM’nin sıkıyönetim kararı alması için Ege’de uçuşların arttırılmasını ve gerginliğin tırmandırılmasını istedi. Pulatsü’den gelen yanıtta ise Albay Ziya Toker koordinatörlüğünde bir ekibin hemen çalışmalara başladığı belirtiliyor.
 
Pulatsü’ye 11 direktif
 
Gölcük Donanma Komutanlığı’ndan çıkan yeni Balyoz belgeleri, Eskişehir 1. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korcan Pulatsü’yü Hasdal Askeri Cezaevi’ne götüren gelişmelere de ışık tutuyor.
 
Balyoz Davası’nda tutuklu yargılanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, Harp Akademileri Komutanı olduğu sırada 6 Ocak 2003 tarihinde Hava Pilot Tümgeneral Korcan Pulatsü’ye “çok gizli” ibareli özel bir direktif gönderdi. 11 maddelik direktifte AK Parti’nin iktidar olduğu 2002 genel seçimlerine dikkat çekilerek, “2002 genel seçimleri ile birlikte güç bulan irticai unsurlar Atatürk’ün öngördüğü milliyetçilik anlayışına bağlı demokratik, laik ve sosyal hukuk düzenini yıkmak, dil birliği, yurt birliği ve ülkü birliği gibi temel değerleri yok edip yerine ‘ümmetçilik’ anlayışını getirmeyi ve dini esaslara dayalı bir yönetim kurmayı hedeflemektedir” deniyor.
 
Ege’de uçuşları arttırın
 
“Cumhuriyetimizin bekası için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne önemli görevler düşmektedir. Bu görevler kapsamında Hava Harp Akademesi Komutanlığı da kendisine verilen görevi ifa edecektir” ifadeleri yer alan direktifte Korcan Pulatsü’den yapılması istenenler şöyle sıralanıyor:
 
“»İrticai unsurlara yönelik icra edilecek görevlerde Harp Akademileri Komutanlığı ve diğer kurumlardaki personelin görevlendirebilmesi için sıkıyönetim kararının TBMM tarafından mutlaka onaylanması gerekmektedir.
taraf