Nazilli Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü İsmet Duyan ve okul öğretmenlerinin de hazır bulunduğu sertifika töreninde öğrenciler hazırladıkları model uçakları uçurdular. Birçok öğrencinin başarılı bir şekilde uçaklarını uçurması gösteriyi seyreden diğer öğrencilerden büyük alkış aldı.
THK Şube Saymanı ve Rehber Öğretmeni Remzi Ulus öğrencilere ve öğretmenlere seslenerek istikbalin göklerde olduğunu vurguladı. Ulus, “İlkokul çağlarımızda, “İstikbal Göklerdedir” söylemini ilk duyduğumuz andan itibaren, ileriyi mükemmel bir şekilde gösterebilen kişiliği ile Atatürk"ün "Gökyüzünde bir kuvvet oluşturan ve göklere hakim olan, her şeye hakim olur" demek istediğini düşünüyoruz. Oysa bu söylemin altındaki anlam çok, çok daha derindir. Elbette ki göklerde etkin, kıvrak, dinamik bir hava gücüne sahip olmak, ne kadar modern ve güçlü olursa olsun düşman kara ve deniz güçlerine karşı tartışılmaz bir üstünlük ve avantaj sağlamak anlamına gelebilir. Bu inkar edilemez. Ama havacı bir toplum, etkin bir hava gücüne sahip olmasının yanı sıra, yüksek iradeli ve vasıflı bir toplumdur. Gençlerimizin yüksek vasıflı kişiliğe sahip olmasını istiyorsak, onları havacılığa yönlendirelim, bu faaliyetlere katılmalarını sağlayalım ve havacılığın esası olan uçuş faaliyetlerine teşvik edip cesaretlendirelim” dedi.
THK Nazilli Şube Başkanı Ergün Özyılmaz da; “Havacı olmak demek, bir meslek sahibi olmanın ötesinde yüksek bir kültür sahibi olmak, bir disiplinin öğretinin bir parçası olmak demektir. Bu öğretinin oluşturulması sürdürülmesi ve güçlendirilmesine havacılık yolunun açılabilmesi için var olan tek çatı da Türk Hava Kurumudur. Hava Harp Okulu, Sivil Havacılık Yüksek Okulu ve Havacılık-Uzay Mühendisliği gibi okul ve bölümler sayesinde Hava Kuvvetleri mensupları başarılı ve korkusuz pilotlar, başarılı bilim adamları yetiştirebiliriz. Ama Türk Hava Kurumu olmadan havacı bir toplum yetiştiremeyiz. Bunu asla unutmayalım” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından model uçak kursunu tamamlayan 17 öğrenciye sertifikaları verildi. Tören model uçak gösterisi ile sona erdi.