Havalimanında yaşanan tartışmanın ardından Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinde 'Ayıp başlıklı' bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada şöyle denildi:

Bugün Atatürk Havalimanından özel bir iş seyahati nedeniyle Rusya'ya gitmeye hazırlanan başkanımız Sayın Aziz Yıldırım alanda bulunan Cihan Haber Ajansı muhabirini defalarca uyarmasına karşın muhabir sürekli olarak kendisini görüntülemeye devam etmiştir. Belli bir süre görüntü alınmasına sesini çıkarmayan başkanımız söz konusu muhabirin sürekli olarak kendisini çekmeye devam etmesine sinirlenmiş ve tepki göstermiştir. Yanındaki kişiyi futbolcu menajeri olarak duyuran, başkanımızın transfer görüşmesi amacıyla yurtdışına çıktığı yalanını uyduran ve tüm bunların ötesinde kişilik haklarına saygı göstermeyen Cihan Haber Ajansı muhabiri ve yönetimini kınıyoruz. Haber amaçlı görüntü almak ile sürekli olarak bir kişiyi görüntülemek ve adeta yanındaki kişilerle sohbet etmesine dahi izin vermemek farklıdır ve gazetecilik değildir. Yaptığı çirkin davranıştan dolayı özür dilemesi gereken Cihan Haber Ajansı'nın söz konusu olayı üstelikte çarpıtarak haber servisine koyması son derece çirkin ve yakışıksızdır.

Muhabirin iddiası ise: Aziz Yıldırım "Hepiniz şerefsizsiniz" dedi

Cihan Haber Ajansı'nın bugün servis ettiği haber şöyle:

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Moskova'ya giderken Atatürk Havalimanı'nda kendisini görüntüleyen gazeteciye "Hepiniz şerefsizsiniz" diye hakaret etti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, beraberinde Azeri uyruklu ismi öğrenilemeyen bir menejerle öğle saatlerinde dış hatlar terminaline geldi. Fenerbahçe başkanı, bilet ve bagaj işlemlerini yaptırdıktan sonra yanındaki kişi ile bir kafede uçağın kalkış saatini beklemeye başladı. Yıldırım, bu sırada bir gazetecinin kendisini görüntülediğini fark etti. Sinirlenerek gazetecinin yanına gelen Yıldırım, "Özel hayatımla ilgili niye çekim yapıyorsun" diye sordu. Basın mensubundan "Kamuya mal olmuş birisiniz.

Transfer görüşmesine gidiyorsunuz diye çekiyorum" cevabını alınca, "Terbiyesizlik etme. Hepiniz şerefsizsiniz. Git diğer gazetecilere de söyle" şeklinde hakaret edip gitti.

Şok sözler üzerine gazeteci de Aziz Yıldırım'a, "Gazetecilere niye hakaret ediyorsunuz. Hepiniz şerefsizsiniz diyorsunuz. Kamuya mal olmuş bir insansınız. Ben sizi görevim icabı çekiyorum" dedi. Yıldırım, bu sözleri de, "terbiyesizlik" olarak değerlendirdi.

Yanındaki kişiyle birlikte görüntülenmemeye özen gösteren Yıldırım, daha sonra THY'nin TK 1415 sefer sayılı uçağı ile Moskova'ya hareket etti.

MİLLİYET