Kubaliç, Didim"e geleli 24 yıl olduğunu ve aradan geçen zaman da verilen sözlen tutulmadığına dikkat çekerek, “Didim"de her seçilen yönetim ve her gelen siyasi Didim"e bir şeyler vaat etti ama yalancı meme gibi bunlardan sonuç çıkmadı verilen sözler hep havada kaldı. Biz Didim"deki sivil toplum örgütleri olarak bu yolun yapımını destekliyoruz” dedi.
Ali İhsan Kubaliç, Didim"in Turizm Bakanlığınca Turizm Kenti ilan edildiğini söyleyerek, “Şayet Didim Turizm kenti ise bu yolda Turizm kenti için önemi yet taşıyor. Bu nedenle bu yol yapılmalı. Bu yolun yapımı da politikacılara siyasetçilere kalmış Tüm Siyasi parti ilçe Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri bu konuda çalışmalarını hızlandırmalı. Bu konuda öncülük yapan Didim Ticaret Odasını kutluyorum” diye konuştu.
Mimarlar Odası Didim Temsilcisi Burhan Çolak ise, Didim"in bir turizm kenti olduğunu kaydederek, “Bu yolun açılmasıyla Didim Turizmi ivme kazanacağını düşünüyorum. Çünkü Bodrum"un her tarafı inşaata dönüştü. Yeşil alan kalmadı. Bu anlamda Didim bu açıdan şanslı, ormanlık alanlara mevcut, özellikle Akbük tarafı bu açıdan cazip, ayrıca bakir koylar ve deniziyle de turizmcileri, tatilcileri de cezp edebilir. Biz oda olarak bu açılan kampanyayı destekliyoruz. Önümüzdeki süreçte ciddi adımlar atıldığı takdirde bu yol Didim içi ne kadar önemli olduğu ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.