Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü"nden elde edilen bilgilere göre, ülke genelinde görülecek yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz, sabah saatlerinde İç Anadolu"nun güney ve doğusu, Antalya çevreleri ile öğleden sonra Batı Karadeniz, Doğu Anadolu"nun batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ), Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı, Batı bölgelerinde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde kuvvetlice esecek.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, güney ve doğusu (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik) ile sabah saatlerinde Edirne çevreleri, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur, Trakya ile Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice esecek.

Ege: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarda sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Kıyı kesimlerindeki yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. Rüzgar akşam saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice esecek.
Akdeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, kıyılarda gök gürültülü sağanak, Göller Yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz, ile Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda (Ankara, Konya, Karaman, Kayseri, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas), öğleden sonra Sivas, Niğde ve Kayseri çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, öğleden sonra bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Orta Karadeniz"in iç kesimleri, öğleden sonra ve akşam Orta Karadeniz ile Gümüşhane ve Bayburt çevreleri, gece bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Doğu Karadeniz"in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile gece saatlerinden itibaren bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, öğleden sonra batısında (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ) kuvvetli olmak üzere; karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak, Gaziantep ile gece saatlerinde Mardin çevreleri karla karışık yağmurlu geçecek. Yağışlar öğle saatlerinden itibaren Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacak.

Milliyet