Türkiye'nin kuzeyinde yağış beklenirken, hava sıcaklığı 4-6 derece artacak. Baharın müjdecisi olarak bilinen cemre ise cuma günü havaya düşecek. İşte 5 günlük hava tahmini.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre; Türkiye'nin kuzey kesimlerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 6, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak. Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege ile zamanla iç kesimlerde kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esecek.

MUHTEMEL ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan hava tahminlerine göre bölgelere göre hava durumu şöyle olacak.

MARMARA: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Kütahya çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; öğle saatlerinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-50 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevreleri hafif olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; öğle saatlerinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması isteniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis ve Van yağmurlu, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu geçecek.

Hürriyet