Aydın’ın kış döneminde yaşadığı en önemli sorunlardan olan ‘hava kirliliği’ konusunda Aydın Belediyesi Başkan Yardımcısı Kamil Kaya açıklama yaptı. Aydın genelindeki kalitesiz yakıt kullanımına dikkat çeken Kaya, bu konuda Aydın Belediyesi’nin denetimlerini sürdürdüğünü ifade ederek, Aydın’daki tüm kamu kurumlarını denetimlerini sıklaştırması konusunda göreve çağırdı.

Aydın’ın son günlerde yaşadığı hava kirliliği sorununun son yıllarda daha fazla şekilde gündeme geldiğini belirten Kaya, “Aydın’a kış aylarında kaloriferlerde yakılacak olan kömür haziran-temmuz aylarında girmeye başladı. Özellikle pirina kullanımı Aydın’da yüksek düzeyde gidiyor. Bu da hava kirliliğini tetikliyor” dedi.
“HER KURUMA GÖREV DÜŞÜYOR”
Hava kirliliği konusunda Aydın’daki her kuruma büyük görev düştüğünü belirten Kaya, “Aydın Belediyesi olarak bize gelen şikayetleri değerlendiriyoruz. Gerektiğinde Zabıtamızı hemen şikayet yerine yönlendiriyoruz. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşları yaktıkları kömürün kalitesine dikkat etmeli . Özellikle akşamüstü ve sabah saatlerinde bazı kurumlardan çıkan duman Aydın’ı etkisi altına alıyor. Özellikle maliye, İl Çevre Müdürlüğü gibi kurumlar denetimlerde hassasiyet göstermeli” diye konuştu.
Yakıt seçiminde Aydın’ın alternatif yollar araması gerektiğini ifade eden Kaya şunları söyledi: “Aydın’da jeotermal gibi bir kaynak var. Aydın’da doğalgaz da hizmete girdi. Bu konuda Aydın’daki tüm kurum ve kuruluşlar elele verip hava kirliliği konusunu çözmeli”
“YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASINDA KÖMÜR KULLANMAYACAĞIZ”
Yapmı devam eden Aydın Belediyesi’nin yeni hizmet binasının akıllı bina olacağını kaydeden Kaya, “Yeni binamızda kömür kullanmayacağız. Yeni Belediye hizmet binamız binanın yanından çekilecek su ile ısıtılıp soğutulacak” şeklinde konuştu.