Wall Street Journal'da ise, PKK ile çatışmalarda 1984’den bu yana 45 binden fazla kişinin öldüğü belirtilerek, Kürtlerin siyasi özerklik, okullarda Kürtçe eğitim taleplerinin Ankara’da güçlü bir dirençle karşılaştığına dikkat çekti.
 
Hakkâri’nin Çukurca bölgesinde PKK tarafından 8 asker ve bir Geçici Köy Korucusu’nun şehit edilmesinin ardında Türkiye’nin dün akşam Kandil’e düzenlediği hava harekatı yabancı basında yer aldı. 
New York Times gazetesi, Türk askerlerinin Hakkâri’nin Çukurca bölgesinde pusuya düşürülmesinin liderleri çok kızdırdığını ve karşılık olarak bir cezalandırma için söz verdiklerini vurgulayarak, Türk savaş uçaklarının askerleri pusuya düşürdükten saatler sonra Kürt isyancıların Irak’ın kuzeyindeki mevkilerini bombaladığına dikkat çekti.
 
İsyancıların Türkiye’deki yaklaşık 12 milyon Kürt için özerklik istediğine dikkat çekilerek, Temmuz ayındaki saldırılarında 13 Türk askerinin öldüğü ve geçen ay en az 30 Türk askerinin isyancılarla çatışırken öldüğü belirtildi.
 
Gazete, Kürt özerkliğinin Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın karşısındaki önemli bir konu gibi göründüğünü ifade ederek, Türkiye’deki Kürt eylemcilerin Başbakan Erdoğan’ın Filistin ve Suriye gibi diğerlerinin haklarını artan önem verirken kendilerini yok saymasından şikâyetçi oldukları görüşüne yer verdi.
 
Haberde, yüzlerce Kürt politikacının terörizmi destekleme suçlamasıyla hapiste kaldığı ve Parlamentodaki Kürt yanlısı partinin, seçilen üyeleri serbest bırakılıp koltuklarını elde etmezse görüşmelerde yer almayı reddettiği belirtildi.
 
-“ANKARA KÜRTLERİN TALEPLERİNE GÜÇLÜ DİRENÇ GÖSTERİYOR”-
 
ABD’nin çok satan gazetesi Wall Street Journal ise, Türkiye ve birçok uluslararası toplum tarafından bir terör örgütü olarak görülen PKK ile çatışmalarda 1984’den beri 45 binden fazla kişinin öldüğünü anımsattı. WSJ, Türk polisinin isyancılarla çatışmalarda geniş rol alması önerisini eleştirenlerin “polisin PKK’nın üstesinden gelmek için ordudan daha donanımlı olmadığını” söylemelerine karşın bu önerinin Ankara’nın daima dile getirildiğini belirtti.
 
Ayrıca, analistlerin hükümetin Kuzey Irak’a daha fazla sınır ötesi operasyon düzenlemeyi planladığını söylediği belirtilerek, Kürtlerin siyasi özerklik, okullarda Kürtçe eğitim taleplerinin Ankara’da güçlü bir dirençle karşılaştığına dikkat çekildi.