Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Kütahya, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalması bekleniyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile ülkemizin güneydoğu kesimlerinde güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege ile Marmara'nın batısında kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Rüzgarın, öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege ile Marmara'nın batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.