Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TÜYAP fuar alanında bugün başlayan CeBIT Bilişim Zirvesi 2009'un açılışında yaptığı konuşmada, ismini hatırlamadığı 3G modeme "Zımbırtı" dedi. Kürsüde konuşma yapan Bakan Yıldırım dil sürçmesi sonucu da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, "Sayın Başbakanım" diye hitap etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, karadan giden bilişim sektörüne, 3G ile havadan giden bilişim otobanını ilave ettiklerini söyledi. TÜYAP fuar alanındaki CeBIT Bilişim Zirvesi 2009'un açılışı törenine katılan Ulaştırma Bakanı, ismini hatırlayamadığını söylediği 3G modemleri için, "Cep telefonu şirketlerimiz abone taleplerine yetişemiyorlar. Süratle bilgisayarın yan tarafına takılan zımbırtıdan imal etmeye çalışıyorlar -adı aklıma gelmedi- İnternete girme için 'seyyar modem' diyorlar. VINN mı bir şeyler diyorlar. Hayallerimiz hafızamızı zorlayan bir alanla karşı karşıyayız." dedi.


Kürsüde yaptığı konuşması sırasında Bakan Yıldırım dil sürçmesi sonucu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e "Sayın Başbakanım" şeklinde hitap etti. Bakan Yıldırım, "Bugün artık dünyada yeni güç bilgi eskiden top tüfek en önemli güçtü bugünün bilişim çağında yegana güç bilgidir. Bugün bilgiye sahip olan üreten ve kullanan ülkeler öne çıkıyor bundan mahrum ülkelerde geri kalıyor." şeklinde konuştu.


Bilişim sektörünün tüm vatandaşların günlük hayatına girebilmesi için sektörün önünün açılması ve serbestleştirilmesi gerektiğini kaydeden Bakan Yıldırım, "Hayallerimizi hafızamızı zorlayan bir alanla karşı karşıyayız. Buradan ıskalama lüksümüz yok." şeklinde konuştu.


Gelişen teknolojiyle birlikte bilgi toplumu ve bilgisayar okur yazarlığı gibi kavramların Türk insanının hayatına girdiğini ifade eden Bakan Yıldırım, "Büyük Atatürk cumhuriyeti kurduğunda 'ilk ve en önemli işimiz cehaleti yenmek halkımızı okur yazar yapmak demişti' bu okur yazarlık mücadelemiz 85 yıl sürdü, ve bugün yüzde 95'in üzerine çıktı ancak işleri yerine koyduk derken önümüze bilgisayar okur yazarlığı gibi bir yeni hedef koyuldu." diye konuştu.


Bilişim sektörünün çok hızlı gelişim sağladığının altını çizen Bakan Yıldırım, "Sektör, zaman, mekan, gece, gündüz tanımıyor. bu bilişim ve bilgi toplum öyle bir şey ki dünyada gelişmiş ülkeler az gelişen ülkeler arasında sosyal kalkınma farkının artmasından dolayı fiziki engeller sınırlar gittikçe artarken sanal dünyada bilişimde sınır filan yok. saat fakı yok, gece yok, gündüz yok. 6,5 milyar insanın en az 2,5 milyarı bugün itibariyle bir biriyle sürekli temas halinde bu küresel barışa çok büyük katkı sağlıyor ülkelerdeki demokrasini gelişmesine büyük katkı sağlıyor ve nihayet küresel hoşgörünün kardeşliğin gelişmesine vesile oluyor." ifadelerini kullandı./yeni şafak