Hatay’ın Dörtyol ilçesinden İzmir Tire’ye türbe ziyaretine gitmek için yola çıkan tur otobüsünde bulunan evli ve 2 çocuk annesi Seyfure Şeyma Yıldız, sabah namazı kılmak için Aydın’ın Nazilli ilçesinde verilen molada otobüsten inip camiye gitmek isterken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Kaza, sabah saatlerinde Nazilli’ye bağlı Durasallı Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bulunan Mevlana İmam Hatip Ortaokulunda Fen Bilimleri öğretmeni olarak görev yapan Seyfure Şeyma Yıldız (43), bayan arkadaşlarıyla birlikte cami ve türbe ziyaretlerinde bulunmak için Necati Sayar idaresindeki 31 PB 482 plakalı tur otobüsüyle yola çıktı. Güzergahları üzerinde bulunan dini mekanları ziyaret eden grup, Konya’da Mevlana hazretlerinin türbesini ziyaret ettikten sonra gece saatlerinde İzmir’in Tire ilçesine gitmek için yola devam etti. Grup sabah 05.10 sularında Durasallı’da bulunan mahalle camisinde sabah namazı kılmak için mola verdi. Yanında 8 yaşındaki kızı olduğu için herkesten sonra araçtan inerek yolun karşısında bulunan camiye doğru yürüyen Seyfure Şeyma Yıldız, havanın henüz aydınlanmamış olması nedeniyle Nazilli istikametinden gelen aracı fark etmedi. Ağır adımlarla camiye doğru yürüyen ve süratli olduğu belirlenen otomobil, iki çocuk annesine çarparak olay yerinden uzaklaştı.

Kazayı kimse fark etmedi

Süratle ilerleyen aracın çarpmasıyla yaklaşık 30 metre sürüklenen talihsiz kadın kaza yerinde hayatını kaybederken namaz kılmak için camide bulunan arkadaşları ise olanlardan habersiz tur otobüsüne dönmek isterken acı manzarayla karşılaştı. Kardeşi Seyfure Şeyma Yıldız ile cami ve türbe ziyaretlerinde bulunmak için yola çıkan tur otobüsünde bulunan abla Şükran S., kazanın yaşandığı yerde gözyaşlarına boğuldu.

Annesine ulaşamayınca acı haberi aldı

Talihsiz kazanın yaşandığı saatlerde olanlardan habersiz Seyfure Şeyma Yıldız’ı arayan oğlu, annesine ulaşamayınca otobüste bulunan teyzesi ile konuştu. Ancak kendisine annesinin öldüğü söylenmeyip kaza geçirdiği bildirildi. Bunun üzerine Hatay Dörtyol’da bulunan talihsiz öğretmenin kocasının, oğlunu da yanına alarak yola çıktığı belirtildi.

19 Mayıs tatilini fırsat bilerek cami ve türbe ziyaretlerine çıkan annesi ve arkadaşlarıyla birlikte tur otobüsünde seyahat eden Seyfure Şeyma Yıldız’ın 8 yaşındaki kızı, yaklaşık 1,5 saat boyunca yol kenarında bekleyen otobüsten indirilmeyerek onları öğrenmesi engellendi. İzmir’in ilçelerinde devam edecek gezinin iptal edildiği ve kafilenin Hatay’a geri dönüş yapacağı belirtildi. Güvenlik güçleri kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA 

20170520aw073936_01.jpg20170520aw073936_02.jpg20170520aw073936_03.jpg