Sümer Kampus'ta 36 öğrencinin sınava girdiği 091002002 nolu sınıfta öğrencilere yanlış dağıtılan soru kitapçıkları sınavın başlamasından 13 dakika sonra toplatılıp belli bir süre geçtikten sonra kitapçıklar öğrencilere tekrar dağıtıldı ve sınavın yaklaşık 20 dakika sonra tekrar başlatıldığı iddia edildi.
2010-YGS sınavlarının yapıldığı Sümer kampusunda 091002002 nolu 36 öğrencinin bulunduğu sınıfta salon başkanı öğretmen S.K., gözetmen N.A. ve M.B., sınavın başlamasından 13 dakika sonra soru kitapçıklarının yanlış dağıtıldığını ifade ederek, öğrencilerden soru kitapçıklarında ve optik formdaki cevaplanan soruların silinmesini istediler. 36 öğrenci de 13 dakika içindeki çözdükleri soruların üzerindeki çalışmalarını ve optik kağıttaki işaretledikleri yerleri sildi. Toplanan kitapçıklar daha sonra ÖSYM'nin
gönderdiği listeye göre öğrencilere soru kitapçıkları tekrar dağıtıldı. Bütün bu işler esnasında en az 13 dakikalık bir zaman geçti ve öğrenciler sınava yeniden başladı. -iha



ÖĞRENCİLER ŞOK YAŞIYORUZ
Sınav başladıktan 13 dakika sonra soru kitapçığı ve optik formları ellerinden alınan öğrenciler sınavın kendileri için en az 20 dakika geç başladığını ifade etti. Delil Ertuğrulhan Ay ile Cansu Can yaptıkları açıklamada şunları söyledi: "Halen olayın şokunu üstümüzden atmış değiliz. İnanılacak gibi değil, önce herkes ellerini havaya kaldırsın dediler. Ne olduğunu anlayamadık. Daha sonra şu ana kadar soru kitapçıklarında ve cevap formlarındaki işaretlediğiniz yerleri siliniz' dediler."
O ana kadar en az 10-15 soru çözmüş durumda olduklarını anlatan öğrenciler, şöyle konuştu: "Daha sonra sildiğimiz soru kitapçıkları listeye göre yeniden dağıtıldı. Tabii ki hem konsantremiz bozuldu hem de yorum yapacak durumdan bile uzaktık. Hatta sınav bitiminde birçok öğrenci arkadaşımız sınavdan ağlayarak çıktı. Olayın büyüklüğünü ailelerimiz yeni yeni anlamaya başladı. Bizim mağduriyetimiz nasıl giderilecek, böyle bir hata nasıl yapılır. Bizlere kitapçıkları okuyun hata yapmayın diyenler, kendileri okumadan hata yapıyor. Görevini yasalara uygun yapmayanlar varsa cezalandırılmalıdır"

ÇOCUKLARIN KADERİYLE OYNAMAK İSTEMEDİM
Nazilli'de yapılan 2010-YGS'de 36 kişinin sınava girdiği salonda yanlış kitapçık dağıtımı nedeniyle sınavın 10-13. dakikasında öğrencilerden kitapçıkları geri isteyip değiştiren sınav salon başkanı S.K. bir açıklama yaptı. Bir öğretmen olarak bu sınavın öğrencilerin geleceğinde ne kadar önemli olduğunu bildiğini anlatan S.K., şöyle konuştu: "Önceki senelerde yaptığımız gibi kitapçıkları en üstteki kitaptan başlayıp ilk sıradaki öğrenciye gelecek şekilde dağıttık ve sınava başladık. Sınavın 10-13.
dakikasına doğru gözetmen arkadaşlarımla sınav yönergesini okurken yanlış kitapçık dağıttığımızı fark ettik. Kitapçıkların ÖSYM'den gelen liste ve şemaya göre dağıtmadığımızı gördük. Yanlış dağıtım neticesinde tüm salonun değerlendirme dışında kalabileceğini (Sıfır Alacağını) düşünüp öğrencilerin geleceğiyle ilgili bir uygulama yapamazdık. İşaretli yerleri sildirip kitapçıkları geri toplattım ve şemaya göre kitapçık dağıtımı yaptım ve tutanağımı tuttum. Sınav sonunda da öğrencilerimizin bu kaybolan
zamanını telafi etmek için yeterli süreyi verdiğimizi düşünüyorum."

OLAY ADLİYEYE İNTİKAL ETTİ
Büyük çoğunluğu dershane öğrencisi olan sınav mağdurlarının velilerinden de tepki geldi. Anne ve babalarıda çocuklarının haklarını aramaları için onlara destek verdi. Caner Bulut, Osman Akbaş, Onur Çamak, Emre Burak, Cansu Can ve Delil Ertuğrulhan Ay toplanıp haklarını aramak için yaşanan olayın adliyeye ve ÖSYM'ye intikal ettirilmesine karar verdi. Daha sonra Cansu Can ve Delil Ertuğrulhan Ay bir avukata hazırlattıkları dilekçe ile Nazilli Adliyesi'ne giderek Müracaat Savcısına suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili inceleme başlattı.