Uluslar arası Rotary"nin dünya üzerinde çocuk ölümlerini azaltmak için başlattığı proje kapsamında oluşturulan bebek ünitesine kuvöz, hasta başı monitör ve pulseoksimetre cihazı kazandırıldı.
Cihazların tanıtımı ve duyurulması amacı ile Söke fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi"nde gerçekleşen tören Söke Rotary Kulübü Başkanı Hakan Turhan, Rotary Kulüp Üyeleri, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kasım Çetin başta olmak üzere, Söke Belediyesi Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Selma Özcan, hastane doktor ve bölüm hemşireleri katıldı.
Söke Rotary Kulüp olarak gerek eğitim, gerekse sağlık alanlarında bugüne kadar yaptıklarını bugünden sonrada "kendinden önce hizmet" parolasıyla devam edeceklerini belirten Söke Rotary Kulüp Başkanı Hakan Turhan, kendilerine katkı sağlayan başta üyeleri olmak üzere reklam verenlere teşekkür etti. Son dört dönemde Söke"ye sağlık ve eğitim alanlarında toplamda 60 bin dolar yatırım yaptıklarını belirten Hakan Turhan; “Bu yıl hastanemize kuvöz, hasta başı monitör, pulseoksimetre cihazı; geçmiş dönemde BatıSöke İlköğretim Okulu"na 30 ve Sıdıka İlköğretim Okullarına 30 bilgisayar, Hastanemiz odalarına televizyon ve kapalı devre televizyon yayını, Hastanenin bir odasının tefrişi, kan bağışı, sağlık taramaları, pil toplama, Söke Tutukevi"ne destek, Gaziler Derneği"ne destek gibi katkılarımız oldu. Bunlar gibi eğitim ve sağlık alanlarında çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Söke Rotary Kulübü"ne yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür eden Söke Devlet Hastanesi, Başhekimi Dr. Kasım Çetin; “Söke"de zaman zaman sıkıntısı yaşanan, ihtiyaç duyulan cihazları Hastanemize kazandırdılar. Alınan kuvöz basit bir kuvöz olmaktan öte yeni doğanın tüm ihtiyaçlarını karşılayan, ortamın nemini, ısısını ayarlayan komple bir sistem. İnşallah fazla ihtiyaç olmasın, çocuklarımız hasta olmasın ama ihtiyaç olduğunda da biz onları sağlıklarına kavuşturabilelim” diye konuştu.
Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna ise; “Eğitim ve sağlık alanında önemli katkılar sağlayan Söke Rotary Kulübü"nün yeni bir hizmeti ile karşı karşıyayız. Yerel yönetim olarak bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Söke Devlet Hastanesi"ne kazandırılan yeni ünitenin hayırlı olmasını, katkılarının da devamını diliyorum” şeklinde konuştu.