Şırnak’ın İdil İlçesi’nde mevsimlik işçi olarak çalışan 5 çocuk babası Abdulselam Erşek’in 2 yaşındaki oğlu Muhammet, dün sabah saatlerinde fenalaşınca hemen İdil Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Çocuğun durumun kötüleşmesi üzerine görevli doktor İhsan Güler, kendi insiyatifini kullanarak 2 hemşire ile birlikte küçük Muhammet’i hastaneye ait ambulansla Diyarbakır’a götürmeye karar verdi.

BDP Grup Başkanvekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, durumun kendisine iletilmesi üzerine devreye girdi. Kaplan, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ni arayarak, minik Muhammet’in getirildiğini ve hastalığı hakkında bilgi verdi. Ancak Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Halil Bingöl, 2 izolasyon odasının da dolu olduğunu belirterek, hastanın başka bir hastaneye götürülmesini istedi.

Buna rağmen Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne getirilen Muhammet Erşek, hastanenin acil serviste görevli doktoru tarafından ’yer olmadığı’ gerekçesiyle hastaneye alınmadı.

Bir süre sonra da ambulansta bulunan hemşirelerden birinin acil servise gelerek çocuğun fenalaştığını bildirmesi üzerine, acil servis görevlisi doktor minik Muhammet’e müdahale etti.

Yapılan kalp masajına rağmen Muhammet Erşek, ambulans içerisinde babasının gözleri önünde can verdi. Sağlık Bakanlığı olayla ilgili bilgi istedi.

cumhuriyet