Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Çok uzun süredir Türkiye'de sağlık binaları ihtiyacını gidermek için çalışıyoruz. Bu konuda Türkiye'ye bir bütün gözüyle bakıyoruz'' dedi.

Akdağ, Adana'da yapılacak hastane kampüsü alanında incelemelerde bulunduktan sonra yeni hastane yatırım çalışmalarıyla ilgili AA muhabirine açıklama yaptı.

Kendileri için küçük ilçenin de orta ölçekli bir şehrin de öneminin çok büyük olduğunun altını çizen Akdağ, çalışmaları bu doğrultuda sürdürdüklerini anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile şehir hastaneleri projesini gerçekleştirmeye çalıştıklarını hatırlatan Akdağ, şunları söyledi:

''Şehir hastaneleri entegre bir biçimde bütün sağlık hizmetlerinin verilebildiği, dolayısıyla da o şehir hastanelerine yakın yerlerdeki insanların bütüncül hizmetleri alabildiği alanlardır. Biz çok uzun süredir Türkiye'de sağlık binaları ihtiyacını gidermek için çalışıyoruz. Bu konuda Türkiye'ye bir bütün gözüyle bakıyoruz.''

Adana'da da bu şekilde bin 400 yataklı bir şehir hastanesi yapacaklarını belirten Akdağ, hastaneye 2012'de başlanmasının planlandığı ve 3 yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

-HASTANE ARAZİSİ SIKINTISI-

Akdağ, yeni hastane yatırımları için bazı zamanlarda arazi sıkıntısı yaşandığını belirterek, şöyle devam etti:

''Zamanında maalesef büyükşehirlerin bu ihtiyaçları imarda hiç dikkate alınmamış. Alınmayınca biz tırnağımızla kaza kaza arazi oluşturmaya çalışıyoruz. Burada Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Kendisi bizim Türkiye'de yaptığımız bu şehir hastanelerinin ve önemli hastanelerin arsalarının temininde en çok yararlandığımız kişidir. Bize çok yer verdi.''

Akdağ, geçmişte hayal dahi edilemeyecek yatırımlar yaptıklarını belirterek, eskiden Türkiye'de inşaatına başlanan bir ilçe hastanesinin 10 yılda dahi bitirilemediğini anımsattı.

Kahramanmaraş'ta 2008'de yapımına başlanan ve 600 yatak kapasiteli olarak kullanılabilecek 82 bin metrekarelik bir hastanenin şu an en iyi şekilde yapılmış durumda olduğunu anlatan Akdağ, ''Bu hastanenin birkaç küçük eksiği var, müteahhitle konuştuk, bitirecekler. O hastane çok da güzel yapılmış durumda. AK Parti bunun adıdır. Biz başararak yolumuza devam eden bir partiyiz. Zaten millet onun için bizim arkamızda duruyor'' dedi.