Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay yaptığı açıklamada, bugün sabah saatlerinde Aydın Devlet Hastanesi"nde yaşanan olayda görevli bir doktorun bir hasta yakınının fiziksel şiddetine maruz kaldığını, yaşanan olay sonucunda elinde oluşan yaraya dikişli müdahale yapıldığını ifade etti. Atay, açıklamasında yaşanan olayı kınarken ,“ Sağlık Bakanlığı hasta haklarını bu kadar yüceltirken, hekimlerin çalışma koşullarını ve devlet hastanelerinin tıbbi ve teknik olanaklarını aynı oranda geliştirmemiştir” dedi.
Atay açıklamasında, hükümeti ve Sağlık Bakanlığı"nı eleştirdi. Atay, “Sağlık Bakanlığı tarafından 2003 yılında başlatılan "Sağlıkta Dönüşüm Programı" uygulaması ile bu güne kadar ülkemizde sağlık alanında önemli değişiklikler olmuştur. Son olarak 13 Aralık"ta Sağlık Ocakları kapatılarak yerine Aile Sağlığı Merkezleri açılmasıyla, birinci basamak sağlık hizmetlerinin özelleştirilmiştir. Mevcut hükümet bir yandan bu sağlıkta dönüşüm-yıkım programını uygulamaya koyarken, bir yandan da vatandaşın tepkisini çekmemek için göz boyayıcı–yanıltıcı önlemler almaya çalışmıştır. Örneğin, daha önceden hekimin uygun görerek sevk etmesi durumunda özel hastaneye giden memur-emekli, SSK ve Bağkur"lular sevk gerektirmeden özel hastaneye gidebilir hale gelmiştir.Yapılan yıkımı gizlemenin ve vatandaşa şirin görünerek sağlığı bir seçim malzemesi olarak kullanmanın bir başka yolu da “Hasta Hakları”nı olabildiğince geliştirmek ve yaygınlaştırmak olmuştur. Her hastanede ve hastanelerin neredeyse her koridorunda hasta hakları ile ilgili bir yazıya rastlanır olmuş, vatandaş hekimler konusundaki her türlü şikayetini telefon ya da internet aracılığıyla SABİM"e iletebilir hale gelmiştir” dedi.
Atay,Aydın Tabip Odası olarak hastaların haklarını aramalarına karşı olmadıklarını,ancak, vurgulamak istedikleri asıl konunun, Sağlık Bakanlığı"nın hasta haklarını bu kadar yüceltirken, hekimlerin çalışma koşullarını ve devlet hastanelerinin tıbbi ve teknik olanaklarını aynı oranda geliştiremediğini söyledi. Atay şunları kaydetti: ”Sayın Başbakan"ın ve Sayın Sağlık Bakanı"nın medyadaki söylemlerine inanan vatandaş, yüksek bir beklentiyle sağlık kurumlarına başvurmakta, gerçeklerle yüz yüze gelip beklentisi karşılanmadığında da bunun sorumlusu olarak hekimleri görmektedir. Yine Sayın Başbakan"ın ve Sayın Sağlık Bakanı"nın hekimler hakkındaki basına yansıyan düşmanca söylemleri de vatandaşı etkilemekte ve bütün bunların sonucunda, her türlü olumsuz koşula rağmen hastasının sağlığı için canla başla çalışan hekimler ve diğer sağlık personeli hasta ve yakınlarının ruhsal ve fiziksel şiddetine maruz kalmaktadır. Son olarak, 06.01.2011 günü sabah saatlerinde Aydın Devlet Hastanesi"nde görevli doktor arkadaşımız servisinde, hasta yakınının fiziksel şiddetine maruz kalmış, bunun sonucunda elinde oluşan yaraya dikişli müdahale yapılmıştır. Meslektaşımızın bu olay karşısında yaşadığı ruhsal travma tarif edilemez. Bu yaptıkları karşısında hasta yakınından teşekkür beklerken neden saldırıya uğradığını ve darp edildiğini meslektaşımız anlayamamaktadır. Aydın Tabip Odası olarak bir meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve kendisine ve tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz”