Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Klinik Şefi Doç. Dr. Necati Yenice, hastane önünde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı. Olay yerinden kaçan zanlı Zeytinburnu'ndaki evinde silahla kendini vurdu. Ağır yaralanan zanlının eşinin eylül ayında hastanede geçirdiği ameliyat sırasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Olay sabah saat 09.30 sıralarında hastanenin arka bahçesinde meydana geldi. Doç. Dr. Necati Yenice, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Sol göğüs ve boyununa isabet eden 3 kurşunla yaralanan Necati Yenice, ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Saldırgan ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

POLİSTEN KAÇMAYI BAŞARDI

Yenice'yi silahla yaralayan saldırganın, kaçarken bindiği taksiden, polis operasyonu öncesi indiği anlaşıldı. Doç. Dr. Yenice'yi, hastanenin arka bahçesinden poliklinik bölümüne yaya olarak geçerken silahla yaralayan saldırgan, bir taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı. Bunun üzerine harekete geçen polis, söz konusu taksiyi Kağıthane'de durdurdu. Yapılan incelemelerde, siyah renkli mont ve gri renkli kot pantolon giydiği belirlenen sakallı saldırganın, yolda araçtan indiği anlaşıldı. Polis, taksi sürücüsü ve aracı, polis merkezine götürdü.

HASTA YAKINI ÇIKTI

Yenice'yi vurduğu iddia edilen zanlı Zeytinburnu'ndaki evine giderek kendisini silahla vurdu. Zeytinburnu Gökalp Mahallesi 48. Sokak'ta oturan Tayfun E. kendisini evinde kafasından tek kurşunla vurdu. Ağır şekilde yaralanan Tayfun E., hastaneye kaldırıldı. Tayfun E'nin eşi Sabahat E'nin, 12 Eylül 2007 tarihinde Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ameliyat sırasında öldüğü dile getirildi. Bu arada, şüphelinin bir taksiyle kaçtığının ifade edilmesi üzerine durdurulan araçta bulunan taksi sürücüsü ile bir yolcunun, Feriköy Polis Merkezi'nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

GÜLER VE CERRAH HASTANEDE

Öte yandan İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile birlikte hastaneye gelerek bilgi aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, Doç. Dr. Necati Yenice'nin, saat 09.10'da servisten çıkıp poliklinik için diğer binaya geçerken bahçede silahlı saldırıya uğradığını hatırlattı. Yenice'ye bir kişinin tabancayla arkasından 3 el ateş edildiğini bildiren Güler, olay yerinden 3 adet boş mermi kovanı elde edildiğini belirtti.

"KRİTİK DURUMU DEVAM EDİYOR"

Güler, ''Maalesef bu ateş edilmesi sonucu boynundan, batından ve sırtından vurulmuş. Derhal ameliyata alınmış. Şu anda iç kanaması engellenmeye çalışılıyor. Kritik durumu devam ediyor'' diye konuştu. Olayın hangi amaçla yapıldığı konusunun üzerinde geniş bir araştırmayla durulduğunu anlatan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Şunu söylemek istiyorum, bir hekimin bu şekilde bir olaya maruz kalması üzüntü vericidir ve bunu esefle kınıyoruz. Bütün hekim arkadaşlarımıza 'geçmiş olsun' diyorum. Geçmişte de buna benzer olaylar maalesef yaşandı. Ama failleri en kısa zamanda yakalandı. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şekilde mazur görülemeyecek bir durum olduğunu burada ifade ediyorum. Tüm hastane görevlileri yoğun çaba içinde. İl Sağlık Müdürü, Emniyet Müdürü ve tüm ilgililer ile olayın üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 'Bazı şikayetler olmuş' şeklindeki söylentiler hakkında yorum yapmak şu anda mümkün değil. Şu anda bu da önemli değil. Ama delil olarak değerlendirmek bakımından üzerinde duruluyor. Şu anda önemli olan arkadaşımızın hayatının kurtarılmasıdır. Bunun için çaba sarf ediliyor. Emniyet yetkililerimiz olayla ilgili bütün bilgileri değerlendiriyor.''

Bir gazetecinin ''doktorun tehdit aldığı yönünde söylentiler var'' demesi üzerine ise Güler, ''Belki tehdit olmuş olabilir. Hepsine arkadaşlarımız bakıyorlar. Doktorlar, yürüttüğü görev itibariyle böyle bir risk içinde çalışıyorlar. İlişkiler itibariyle, vatandaşlarımızın tedavi sonuçlarıyla ilgili veya tedavi müddetleriyle ilgili elbette yorumlar olabilir. Ama doktorlarımız bilimin gerektirdiği ciddiyet içerisinde bir anlayış içinde çalışıyorlar. Ama sonucun böyle olması elbette kabul edilemeyecek bir olaydır'' diye konuştu.

GÜLER VE CERRAH'A PROTESTO

Güler ve Cerrah, açıklamanın ardında hastaneden ayrılırken protesto edildi. İl Emniyet Müdürü Cerrah ile birlikte olay yerine gelerek bir açıklama yapan Vali Güler, hastaneden ayrıldığı sırada aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu hastane çalışanları tarafından protesto edildi. Yaklaşık 150 kişilik grubun alkışlarla başlayan protestosu yuhalama ve sloganlarla sürdü. Bir hastane çalışanı Güler'e hitaben "Artık bu hastaneden elini çek" derken Vali Güler, hızla hastaneden ayrıldı. Protestocularla konuşmak için hastanede kalan Cerrah'ın çabaları da sonuç vermedi.

MESLEKTAŞLARI ŞOKTA

Başhekimlik önünde toplanan hastane çalışanları adına İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demir de bir açıklama yaptı. Demir, "Meslektaşımız uğradığı hain saldırı sonucunda ölümle burun buruna. Hayati tehlikeyi atlatamadı. Şu an ameliyat devam ediyor" diye konuştu. Sağlık çalışanlarının bulunduğu ortamlar, saldırılarla birlikte endişeli bir hal almaya başladı. En son hafızalarda kalan Göksel Kalaycı ve benzer örnekleri daha hafızalardan silinmedi. Yetkililer sağlık alanında yaşanan problemlere adres olarak çalışanları göstermesi neticesinde adeta hedef haline geldi. Bu olay neticesinde Sağlık Bakanı ve Başbakan'ın kamuoyuna özür borcu vardır" şeklinde konuştu.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Klinik Şefi Yücel Şengül ise "Şoktayım. 40 yıllık hekimim. Yenice karıncayı bile incitmezdi. Son derece centilmen bir bilim adamıydı. Dualarımızla onun yanındayız. İnşallah kurtulacak. Bugün Necati, yarın ben. Eğer kurtulmazsa yaşanmaz olan bu mesleği bırakabilirim" dedi.Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Klinik Şefi Doç. Dr. Necati Yenice, hastane önünde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı. Olay yerinden kaçan zanlı Zeytinburnu'ndaki evinde silahla kendini vurdu. Ağır yaralanan zanlının eşinin eylül ayında hastanede geçirdiği ameliyat sırasında hayatını kaybettiği öğrenildi.