Bursa İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, iki doktor arasında karşılıklı fiili saldırının söz konusu olduğunun öne sürüldüğünü, iddiayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İddiaya göre, İznik Devlet Hastanesi kulak burun boğaz uzmanı Op.Dr. Yaman, 11 Kasımda başhekimlikten imzalaması için gönderilen, hastaneye satın alınan 60 bin YTL tutarındaki bir tıbbi cihazla ilgili ihale dosyasındaki “acil talep formu”nu imzalamadı.

Op. Dr. Yaman, 12 Kasım sabahı, ihale dosyasını, cihazın gerekli olmadığı gerekçesiyle formu imzalamadığını belirten bir yazıyla, başhekim sekreterine teslim ettikten sonra polikliniğe gitti.

Op. Dr. Yaman'ın yazısını verdikten bir süre sonra kulak burun boğaz polikliniğine gelen Başhekim Serpil Bilgin Akyağcı, Op. Dr. Yaman'ın muayene ettiği hastanın ve sekreterin odadan çıkmalarını istedikten sonra odanın kapısını kapadı. Bu sırada kapıyı açmaya çalışan Op. Dr. Yaman'ın boğazına sarılarak tokat atmak istediği öne sürülen Akyağcı'nın, doktorun gömleğinin yırtılmasına neden olduğu, olaya hastane çalışanları ile hastaların da tanık olduğu iddia edildi.

Olayın ardından Başhekim'in kendisine hakaret ettiği ve saldırdığı iddiasıyla polise başvuran Yaman, Cumhuriyet savcısına verdiği ifadede de Başhekim Akyağcı'dan şikayetçi olduğunu bildirdi.

DOKTORUN AÇIKLAMASI

Op. Dr. Ferhat Yaman, yaptığı açıklamada, olayın “İznik Devlet Hastanesinde bulunan akaryakıt depolarından fuel oil çekilmesi ve hastaneye usulsüz cihaz alınması” ile ilgili şikayetleri yüzünden yaşandığını öne sürdü.

Olaydan bir gün önce “hastanenin akaryakıt deposundan toplam 80 ton yakıtın bir şirkete ait tanker tarafından çekildiği” yönünde İznik Kaymakamlığına dilekçe verdiğini anlatan Op. Dr. Yaman, dilekçeye depodan yakıt çekildiği sırada çektiği fotoğrafların yer aldığı CD'yi de eklediğini söyledi.

Op. Dr. Yaman, aynı gün akşam saatlerinde tıbbi cihaz alımıyla ilgili dosyanın imzalanmak üzere kendisine gönderildiğini kaydetti.

Kendisinin bu alımla ilgili bir talebi olmamasına rağmen cihazın kendisi tarafından talep edildiğine ilişkin yazıyı görünce imza atmadığını bildiren Op. Dr. Yaman, Başhekim'in buna sinirlenerek beraberinde sekreteri ve hastanenin iki koruma görevlisiyle polikliniğe geldiğini iddia etti.

Başhekim Akyağcı'nın sinirle odaya girerek kapıyı kapaması üzerine “kapı ardındaki olası bir olayda suçlu durumuna düşmemek” için kapıyı açarak çıkmak istediğini savunan Op. Dr. Yaman, şunları söyledi:
“Serpil hanım kapıyı kapatınca bana saldıracağını anladım. Kötü bir oyuna gelmemek için kapıyı açıp dışarı çıkmak istedim. Bu sırada Serpil hanım boynuma sarılıp tokat atmak istedi, ben de engel oldum. Olay sırasında gömleğim yırtıldı, boynumdaki tırnak izi de hala duruyor.”

Başhekim Serpil Bilgin Akyağcı da Op. Dr. Yaman ile aralarında bir tartışma yaşandığını, ancak kamu görevlisi olması nedeniyle açıklama yapamayacağını söyledi.
Bursa İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik ise tarafların ve görgü tanıklarının olayla ilgili ifadeleri doğrultusunda İznik Kaymakamlığı ve Bursa Valiliğince idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.
Cihaz alımı ve akaryakıt yolsuzluğu ile ilgili iddiaların ise Cumhuriyet savcılığınca incelendiğini belirten Çelik, “Karşılıklı fiili saldırının söz konusu olduğu öne sürülüyor. Soruşturma başlatıldı. Tasvip etmediğimiz, üzücü bir olay...” diye konuştu.