Dün akşam saatlerinde, madde bağımlısı olduğunu ve bıçakla kendisini yaraladığını söyleyip Turgutlu Devlet Hastanesi"ne gelen Necip Keklik, tedaviye alındı. Hastanenin ikinci katındaki 5 No"lu odada tek başına kalan Keklik, bugün saat 14.30 sıralarında aniden odasına giren 20 yaşındaki A.Ö. tarafından tabancayla başından ve göğsünden vurularak yaralandı. Saldırganın hastaneden kaçmasının hemen ardından ameliyata alınan Keklik, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan A.Ö. ise kısa süre sonra polis ekipleri tarafından, olayda kullandığı 7.65 milimetre çapındaki ruhsatsız tabancayla birlikte İstasyon Mahallesi"nde yakalandı.

NAMUS MESELESİ

Gözaltına alınan A.Ö.'nün hastanenin güvenlik görevlilerine yakalanmadan içeri girdiği ve odada tedavi gören Keklik"in bir el başına, iki el de göğsüne ateş ettiği belirlendi. Zanlı A.Ö."nün önceki gün de Keklik"i, kız kardeşini iğfal ettiği gerekçesiyle dövüp bıçakladığı iddia edildi.

AİLELER İÇİN ÖNLEM

Polis cinayetle ilgili çok yönlü soruşturma başlatırken, Doğulu olduğu belirtilen A.Ö. ve Keklik ailelerinin üyeleri, Turgutlu Devlet Hastanesi"ne akın etti. Polis, aileler arasında çıkabilecek bir kavgayı önlemek için hastane etrafında yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Hayatını kaybeden Necip Keklik"in bir süre önce askerden geldiği ve zanlı A.Ö. gibi işsiz olduğu öğrenildi.

AİLE İSYAN ETTİ

Hayatını kaybeden Necip Keklik"in ağabeyi İbrahim Keklik ise bir devlet hastanesinde güpegündüz yaşanan bu olayla ilgili tepkisini dile getirdi. İsyan eden ağabey Keklik, “Bu kadar özel güvenlikçinin olduğu bir devlet kurumunda, kardeşimin tabancayla öldürülmesine bir anlam veremiyorum. Biz devletin hangi kurumuna güveneceğiz. Bu olay hastanede oluyorsa karakolda da olabilir” dedi.


Hürriyet