SAKARYA'nın en büyük hastanelerinden olan yeni yerleşim bölgesindeki Yenikent Devlet Hastanesi'nin 5'inci katındaki Dahiliye Servisi'nde, kanser tedavisi görürken yaşamını yitiren Nevzat Baysal'ın kaldığı 23 no'lu koğuşta canlı akrep bulundu. Sakarya Sağlık Müdürlüğü hastanın yakınlarının şikayeti üzerine burada yatan hastanın vücudunda akrep ısırığına rastlanılmadığını söyledi.

Bir süreden bu yana yakalandığı pankreras kanserinden tedavi gören 72 yaşındaki Nevzat Baysal, yakınları tarafından 347 yataklı Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken 5'inci kattaki 23 numaralı odada tedavi altına alındı. Sağlık durumu ağırlaşan yaşlı adamın yakınları 16 Aralık akşamı 23 nolu odada akrep buldu. Korkuyla durumu hastane yetkililerine bildirince odada yakalanan akrep kavanoz içerisine konuldu. Aynı gece pankras kanserinden tedavi gören Nevzat Baysal öldü. Cenazesi 1 gün sonra Serdivan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Hastanenin 5'inci katındaki dahiliye servisinde odasında akrep bulunduktan bir gün sonra hastanın vefat etmesi üzerine Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü inceleme başlattı. Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş hastanenin 5'inci katında akrep bulunmasının ilginç olduğunu belirterek şunları söyledi: “Biz de çok şaşırdık. Bir akrebin 5'inci kata çıkması mümkün olamaz. Araştırma yaptığımızda aynı gece sokaklarda yatan bir kişinin hastaneye getirildiği ve aynı serviste vefat eden hastanın hemen karşısındaki odada tedavi altına alındığını belirledik. Mekansız olan bu kişinin üzerindeki akrep odaya düşmüş olabilir. Bunun başka yolu olamaz. Hastanın ölümüyle akrebin de bağlantısı yok. Bulunan akrep de yavru halinde ve kavanozda mahfaza ediliyor.” Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi 17 Ağustos Depremi"nde Adapazarı kent merkezinde yıkılan SSK Hastanesi'nin yerine, yeni yerleşim bölgesinde yapıldı. Adapazarı kent merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunan hastanenin bulunduğu alan daha önce zemini kayalık ve örtüsü ise ormanlık alandı. Bu bölgede yaz aylarında yılanlara da rastlanıyor.