Maltepe"deki Özel Sema Hastanesi"nde bebeğini dünyaya getirdikten 30 gün sonra yaşamını yitiren göz doktoru Handan Hatice Aydemir"in (27), hastanedeki doğumu sırasında yapılan bir hatanın kurbanı olduğu iddia edildi. Kızlarının ölümünün ardından hastaneye dava açacağını söyleyen aileye hastane yetkililerinin para teklif ettiği, bir miktar para karşılığı ailenin hukuki yola başvurmaktan vazgeçtiği öne sürüldü.
Ayrıca İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü"nün de Aydemir"in ölümünün “doktor hatası”ndan kaynaklandığına karar verdiği ve dosyayı İstanbul Tabip Odası"na gönderdiği ortaya çıktı. İl Sağlık Müdürlüğü"nün, adı açıklanmayan doktorla ilgili dosyayı 19 Kasım 2007"de İstanbul Tabib Odası"na gönderdiği, odanın da konuyla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü öğrenildi.

Yemek borusu delindi
“Özel hastanede öldüren hata” başlığıyla 27 Ağustos 2007"de Milliyet"in internet sitesinde de yayımlanan habere göre, asistan göz doktoru Aydemir, sezaryenle doğum için Özel Sema Hastanesi"ne yatırıldı. Ancak doğum sırasında solunuma yardımcı olmak için nefes borusuna yapılmak istenen müdahale sırasında Aydemir"in yemek borusu hasar gördü ve delindi. İkinci denemede nefes borusuna müdahale edildi, ancak yemek borusunda oluşan hasar ve delik fark edilmedi.
Yapılan doğumla “Neslişah” adını verdiği bebeğini kucağına alan Aydemir"e hastanede 5 gün boyunca ağızdan yemek verildi. Ancak genel durumu kötüleşen genç anne aynı hastanenin yoğun bakım servisine alındı, yine de iyileşme olmayınca önce Maltepe Sanatoryumu"na, ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"ne sevk edildi.

Üç kez ameliyat oldu
Burada yapılan tetkikler sonucu Aydemir"in organlarının aşırı enfeksiyon kaptığı, buna da delik yemek borusunun yol açtığı anlaşıldı. Meslektaşlarının kurtarmak için seferber olduğu ve üst üste üç ameliyat geçiren Aydemir sonunda yaşamını yitirdi.
Eşini kaybettikten sonra kızı Neslişah ile baş başa kalan Mustafa Aydemir “Anestezi uzmanı, hortumu nefes borusu yerine yemek borusuna takmış, yemek borusu delinmiş. Ben bunu anestezi uzmanının hatası diye kabul edemem” demişti. Kızının ölümünden hastaneyi sorumlu tutan baba İsmail Yeniay da hastane hakkında dava açacaklarını belirtmişti. Hastane yetkilileri ise yaptıkları açıklamada şöyle demişti:
“Hastaya anestezi değerlendirmesinde, hastanın anatomik yapısının antibasyon için zorluk çıkarabileceği tespit edilmiştir. Anestezi uzmanları tarafından hasta entübe edilmiş, sağlıklı bir doğum gerçekleşmiştir.
Hasta servisine alınıp takibi sırasında ani başlayan nefes darlığı ve ateşlenmesi sonucu göğüs boşluğunda enfeksiyon görülmesi üzerine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"ne nakledilip tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Hastaya Allah"tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.“

Para teklif edildi
Serhan Şeşen"le ilgili gelişmelerin ardından yeniden gündeme gelen skandalla ilgili olarak Milliyet"in ulaşmaya çalıştığı Aydemir"in ailesi konuyla ilgili açıklama yapmadı.
Aydemir"in ölümünün ardından hastanenin devreye girerek tazminat davası açmaya hazırlanan aileye para teklif ettiği iddia edildi. Hastaneyle aile arasında yapılan sözleşmeye “Basına demeç vermeleri durumunda aileden evlerin alınması” yönünde bir şartın da eklendiği öne sürüldü. Hastane yetkilileri de bu iddiayla ilgili bilgi vermedi.