Önce yangın hakkında bilgilendirilen hastane personeline daha sonra uygulamalı olarak yangın söndürme eğitimi verildi.
Aydın’da yeni binasına geçen Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi personeli itfaiye ekipleri tarafından yangın eğitiminden geçirildi. Yangın sırasında neler yapmaları gerektiği anlatılan hastane personeli hasta kadın ve çocukları bundan sonra yangın esnasında da hayat verecek.
Öncelikle hastane binasını gezen itfaiye ekipleri yangın sırasında binaların nerelerinden tahliye edilebileceğini tespit edip, olası bir yangını ilk nereden müdahale edilerek daha kısa sürede yangını söndürebileceklerinin keşfini yaptılar. 
‘YANGINDA YÜKSEK KATLARDAN DIŞARIYA TÜP ATMAYIN’
Yapılan keşifleri hastane personeli ile paylaşan itfaiye Çavuşu Kamil Orcan, “Birkaç dakikalık anlatımlarla hiç kimseyi itfaiyeciliği öğretemeyiz. Fakat küçük bilgilerle hayatınıza mal olacak yanlışlardan kaçabilirsiniz. Bir odada yangın çıktığında ilk dakikada yapabildiğiniz müdahaleyi yapın fakat sonrasında o odayı terk edin. Çünkü bir odanın yanması 4 dakika sürer. Ayrıca hastanede yada evinizde yangın esnasında ev içindeki tüpleri yüksekten atmayın. Yangının boyutunu küçülteceğim derken bir başka faciaya neden olabilirsiniz. Yüksekten atılan bir tüp bomba gibi patlar” diyerek hastane personelini uyardı.
İtfaiye Çavuşu Kamil Orcan’ın verdiği bilgilerin ardından, itfaiye erleri hastane bahçesinde yakılan ateşi yangın tüpleriyle söndürülmesini uygulamalı olarak anlattılar. Daha sonra yangın tüpünü eline alan hastanede çalışan doktor, hemşire ve sağlık memurları itfaiye erlerinden öğrendikleri şekilde yangını söndürdüler.
20111215ay496513_01.jpg