Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi yöneticilerinin eylemi sürerken; elinde kardeşinin fotoğrafıyla ortaya çıkan Mahmut Yüksekdağ da geçen yıl kardeşinin ölümünden Dr. Kaya’yı sorumlu tutup, karşı protestoda bulundu, "Dayağı haketmişti" dedi.
 
Adana- Osmaniye Tabip Odası ve SES Adana Şubesi yöneticileri, olayın meydana geldiği Adana Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplandı. Aldığı yumruk ve tekme darbeleriyle elmacık ve sinüs kemiği kırılan Dr. Fulya Kaya’nın uğradığı saldırıyı kınayan sağlıkçılar, yaptıkları basın açıklamasında hastanelerin acil servislerinde ’Lütfen hekiminize ve sağlık çalışanına saldırmayınız. Saldırmakla sağlık sorununuz çözülmez’ yazılı tabelalar asılmasını istedi. 
 
Adana- Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Resmiye Kaya, meslek örgütleri adına yaptığı açıklamada, Adana’ya yeni atanan Vali Hüseyin Avni Coş’a seslenerek, şunları söyledi:   
 
HASTANE ÖNÜNDE PROTESTO / FOTO GALERİ
 
"Valimiz, Adana’ya atanır atanmaz vatandaşların hastaneler, hekimler ve sağlık çalışanları ile ilgili şikayetlerini, sorunlarını iletmesi için kendisinin, il sağlık müdürünün ve başhekimlerin cep telefonlarının bulunduğu tabelaları hastanenin girişine astırmıştır. Bu gibi girişimleri sağlıkta yaşanan sorunların çözümü olarak görmüyoruz. Bunlar ve sağlık çalışanlarını hedef olarak göstermek dışında bir işe yaramamaktadır. Bu tabelaların yanına ’Lütfen hekiminize ve sağlık çalışanına saldırmayınız. Saldırmakla sağlık sorununuz çözülmez’ diye yazdırılmasını ve sağlık çalışanlarının güvenli, huzurlu ve saldırıya uğramayacakları bir ortamda hizmet verebilmeleri için gerekli önlemlerin alınmasını bekliyoruz. Meslektaşımıza yapılan bu çirkin ve vahşice saldırıyı kınıyoruz."
 
Sağlık çalışanlarının Acil Servis önündeki protestosu nedeniyle hastaneye gelen ambulanslar girişte zorlandı. Hasta getiren üç ambulansın giriş yapması nedeniyle eylem kesintili olarak gerçekleştirildi.  
 
’DAYAK YEDİĞİ İYİ OLMUŞ’ DİYE KARŞI PROTESTO
 
Sağlık çalışanlarının protestosu devam ederken, adının Mahmut Yüksekdağ olduğunu söyleyen bir kişi, elinde kardeşi Kaya Yüksekdağ’ın fotoğrafıyla hastane önüne gelip, karşı protestoda bulundu. Mahmut Yüksekdağ, dövülen Dr. Fulya Kaya’nın ilgisizliği nedeniyle kardeşinin geçen yıl vefat ettiğini öne sürüp, ’dayağı hak ettiğini’ söyledi. Protestosunu bir süre devam ettiren Mahmut Yüksekdağ, geçen yıl Ekim ayında hastanede hayatını kaybeden kardeşi Adnan Yüksekdağ’ın tansiyon şikayetiyle doktora gittiğini belirterek, "Hastaneye getirdik. İçeri yürüyerek girdi. İçeride aniden ağzından tükürük çıkarak, titremeye başladı. Fulya hanımı çağırdılar. ’Önemli bir şey yok’ deyip tansiyonunu ölçtü. Sadece ayaklarını yukarı kaldırdı. Titremesi hızlanınca başka doktorlar müdahale etti. Anında yoğun bakıma kaldırdılar. Kardeşim tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Eğer, Fulya hanım ilgilenseydi, müdahale etseydi, kardeşim ölmeyecekti" dedi. 
 
Yüksekdağ, kardeşinin ölümüyle ilgili şikayetçi olduklarını, Cumhuriyet savcılığının soruşturma başlattığını ifade edip, "Belki de onlara aynı bize davrandığı gibi davrandı. Benim kardeşim 4 çocuğu yetim kaldı. Suçluların cezasını çekmesini istiyorum" diye tepkisini dile getirdi. Yüksekdağ, polis ekibi tarafından hastane önünden uzaklaştırıldı. Grup da Yüksekdağ’ın tepkisine sessiz kaldı.
 
Saldırıya uğrayan Dr. Fulya Kaya’nın sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.