İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde skandal. Yakınlarını son kez görmek isteyen aile tabutta bir yetişkin ve bir bebek cesediyle kesik bacak buldu. Morg görevlisi sorguda...

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundaki skandal şoke etti. Oruç Aydemirdir, diyabet tedavisi sırasında vefat eden ağabeyi İsmet Aydemirdir (67)'in cenazesini teslim almak üzere morga geldi. Aydemirdir, ağabeyinin cenazesini son bir kez görmek istedi. Ailenin ısrarıyla açılan tabutun içinden İsmet Aydemirdir'in cenazesiyle birlikte bir bebek cesedi ve bir kadın bacağı çıktı. Şoke olan Aydemirdir'in yakınları durumu polise bildirdi. 20 yıllık morg görevlisi Ahmet A. gözaltına alındı. Görevli, ilk ifadesinde uzun süre morgda duran bacak ve bebek cesedinin götürülüp gömülmesi için kefene sardığını söyledi. Bebek cesedinin ölü doğan Kezban S. isimli kadının bebeği olduğu anlaşıldı. Bacağın ise hasta Seniha Ç.'ye ait olduğu belirlendi.

KOPAN BACAĞIN YERİNE

Oruç Aydemirdir, yaşadığı olayın şokuyla şunları anlattı: 'Ağabeyimin cenazesi yıkanırken bebek cesedi yanındaydı. Sordum. 'O ayrı' dedi. Kuşkulandım. Kefeni açtığımızda bebeğin cesedinin ağabeyiminkine bantla yapıştırıldığını gördüm. Ağabeyimin diyabet nedeniyle kesilen bacağının yerine de bir kadın bacağı konulmuştu. 'Fatih Cumhuriyet Savcılığı benzer olaylar yaşanıp yaşanmadığını araştırıyor.

Mete YILMAZ / AKŞAM