Nazilli'de geçtiğimiz Perşembe günü yatsı namazı öncesi camiye terk edilen 5 günlük kız Bebek Nazilli Devlet Hastanesi hemşirelerinin gözetiminde sağlıklı bir şekilde bakılıyor.

Talihsiz bebeğe anne olan hastane Yenidoğan servisi hemşireleri gözleri gibi baktıkları bebeğin süt anneliğini dahi yapıyorlar. Kuvözde bakılan bebeği zaman zaman emziren 11 yıllık hemşire Şükran Mayda "18 aylık kızım Elifnaz la birlikte kız bebeği de emzirmekten dolayı çok mutluyum. Bir ay önce de terkedilen başka bir bebeği emzirmiştim. Bununla birlikte 2. kez bir kız bebeği daha emzirerek süt annesi oldum" dedi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz perşembe günü Nazilli Cumhuriyet camii Müezzini Kadir Gülyiğit tarafından bir koli içerisinde cami bahçesinde bulduğu 5 günlük kız Bebek 2 gündür Nazilli Devlet hastanesinde bakılıyor. pazartesi günü Aydın Sosyal Hizmetler ve Çocuk esirgeme İl Müdürlüğü'nden gelecek olan yetkililere teslim edileceği öğrenilen kız bebeğin annesi de tüm çabalara rağmen henüz bulunamadı. Soğuk havada cami avlusuna terkedilen kız bebeğin annesini yakın illerde de arama çalışması sürdüren Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri kısa süre içerisinde anneyi bulacaklarını ifade ettiler.

Kız bebeği Cumhuriyet Mahallesindeki Cumhuriyet Camiinde yatsı namazı öncesi cami bahçesinde bulan görevli müezzin Kadir Gülyiğit; "Yatsı namazından önce temizlik yapıyordum. Temizlik yaptığım için süpürgeyi temizlemek için dışarı avluya çıktım. Masada bir kutu gördüm. Cuma gecesi olduğu için sanırım biri hayır yapacak dedim. Kutuya yaklaştım ve içine baktım, battaniyeye sarılı Bebek var. Hemen 155'i aradım. Tahminimce 15-20 dakika öncesinde ailesi buraya bıraktı. Hava soğuk, yağmur da yağıyor. 30 yıldır din görevlisiyim. İlk defa başıma böyle bir şey geldi. Görünce çok şaşırdım. Namaz vakti olması nedeniyle erken fark ettik. Hava çok soğuk. Biz bile üşüyoruz. Bu çocuğu hangi zihniyet bıraktı anlamıyorum. İnşallah ailesi bulunur ve nedeni öğrenilir" dedi.

MELEKLERE EMANET

Hastaneye geldiği günden bu yana çok bakılan ve hastanenin gözbebeği olan kız Bebek 2 kilo 710 gramdan 2 kilo 720 grama çıktığı belirtildi. Bebeği Yenidoğan ünitesindeki bir kuvözde bakan hemşireler Esra Suna ismini verdikleri bebeğin çok güzel ve çok iyi durumda olduğunu belirttiler. Seyhan Görgüç, Hilal Şimşek ve İlkay Eşyer Akmuslu, bebekle yakından ilgilendiklerini belirterek "İlk geldiğinde yeni terkedildiği için sorun bulamadık. Bebeğin sağlığı açısından şu ana kadar kuvözde tutuyoruz. Doktorlarımızın kontrolünde çok sağlıklı bir şekilde burada bakılıyor. Pazartesi günü onu sosyal Hizmetlere teslim edeceğiz. Ama ondan ayrılacağımız için çok üzüleceğiz" dediler.

2. KEZ SÜT ANNE OLDU

Bebeğin süt annesi olan 11 yıllık hemşire Şükran Mayda "18 aylık kızım Elifnaz la birlikte kız bebeği de emzirmekten dolayı çok mutluyum. Bir ay önce de terkedilen başka bir bebeği emzirmiştim. Bununla birlikte 2. kez bir kız bebeği daha emzirerek süt annesi oldum. 11yıldır buraya terkedilen çok sayıda Bebek getirildi. Başhemşiremizin bilgi vermesiyle 2. kez süt annesi olduğum için çok mutluyum. Sık sık yanına gelerek emziriyorum. Bugün izinli olduğum için izne ayrılmadan önce bir kez daha emzirerek karnını doyurdum" dedi.