Farklı uygulamaları ve yaptığı yeniliklerle son günlerde adından sıkça söz ettiren Aydın Atatürk Devlet Hastanesi tedavi hizmetlerinin yanında kültür merkezi gibi çalışmaya başladı. Daha önceleri diyaliz servisi çalışanları ve hastaları ile "Tiyatro" oyunu yazıp sahneleyen hastane, şimdi de el işi, ahşap boyama, takı ve tasarım kursu açtı. Tedavileri sırasında hastanede yatan hasatların eğiticileri ile birlikte yaptıkları el emekleri hastanede sergilenerek, hastaneye ayrı bir gelir getiriyor.
Amaçlarının para kazanmak değil, hastaların tedavi sürecinde sıkılmadan yaşamasını ve meslek edinmelerini sağlamak olduğunu belirten Aydın Atatürk Devlet hastanesi Başhekimi Halil Yürekli, sosyal aktivitelerle hastaların tedaviye daha çabuk cevap verdiğini söyledi.
Atatürk Devlet Hastanesi olarak aynı zamanda Toplam Kalite Belgesi ödülüne sahip olduklarını ve en iyi hizmeti vermeye amaçladıklarını belirten Hastanenin Halkla İlişkiler Sorumlusu Semiha Özdemir Yorulmaz, özellikle çocuk ve psikiyatri servisinde yatan hastaların bu etkinlikler sayesinde hiç sıkılmadan tedavi gördüklerini belirtti. Aydın Andolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi"nin hasta ve çocuk bakıcılığı bölümünden mezun olup hastanelerinde staj gören 7 kişilik gönüllü ekiple çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Semhiha Özdemir Yorulmaz, “Özellikle çocuk ve psikiyatri servisinde yatan hastalarımızın sıkıldığını görünce soruna çare bulmak ve onların güzel zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla proje ürettik. Ve yine hastanemizde yatan ve etkinliklere katılmak isteyen hastalarımıza yatkınlık durumuna göre, takı, tasarım, el işi, ahşap boyama ve benzeri konularda kurs açtık. Oyun ve dinlenme salonlarında gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerde kısa sürede çok güzel eserler meydana geldi. Tüm malzemeler de hastanemiz derneğinden karşılandı. Şimdi de bu eserleri sergileyip satışa sunduk. Çok iyi de gelir elde ediyoruz. Elde edilen gelirle önümüzdeki dönemlerde açılacak kurslarda malzeme alacağız” dedi.