Hazırlanan proje kapsamında Aydın"da 524 kan bağışçısının, Aydın Göz Hastanesi"nde muayenelerin ücretsiz olarak yapımına başlandı.

"Kalbinizin Işığı Gözlerinize Yansısın" sosyal sorumluluk projesi ile ilgili açıklama yapan Aydın Göz Hastanesi Müdürü Yusuf Emre Ak ve Göz Hastalıkları Uzmanı Başhekim Opr. Dr. Özlem Polatlı, hastane olarak sağlık hizmetinin yanında sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık verdiklerini söyledi. Ülkemizde yapılan bir çok çalışma ve yatırıma rağmen, kan bağışı konusunda toplumun yeteri kadar bilgilendirilmediği ve bilinçlendirilmediğini kaydeden Aydın Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özlem Polatlı, bu yöntemle sağlanan "güvenli" kanın ihtiyaca karşılayamadığı için zaman zaman ciddi sıkıntıların yaşandığını kaydetti.

Kan bağışını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Aydın"da Kızılay kayıtlarına göre 5 defa ve üzeri kan bağışında bulunmuş 524 kişinin 3"erli gruplar halinde göz muayenelerinin yapılacağı belirtildi.
İlk gün muayeneye alınan düzenli kan bağışçılarından Ömer Özer ve Oktay Çelik'in gözleirnde herhangi bir rahatsızlık görülmedi./iha