Aydın"da Fizik Tedavi Hizmeti veren Özel Fizirem Fizik Tedavi Rehabilitasyon Dal Merkezi Aydın il merkezi ve ilçelerdeki hastalarına evden alıp eve bırakmaya başladı. Özellikle merkeze uzak yerlerde yaşayan kişilerin ulaşım, ekonomik ve zaman probleminden dolayı kendi tedavilerine zaman ayıramadığını belirten Fizirem hekimlerinden Uz. Dr. Cavidan Ay, “Kurum olarak hiçbir ek ücret talep etmeden tüm hastaları evlerinden alıp tedavilerinin ardından yine evlerine bırakıyoruz” dedi. Durumdan memnun kalan hastalar, yetkililere teşekkür ettiler.
Aydın"da özellikle kadınlarda belli bir yaştan sonra fiziki anlamda ciddi sorunlar görüldüğünü kaydeden Uz. Dr. Cavidan Ay, “Yaptığımız araştırmalara göre fiziki aktivitesi az olan ve özellikle sürekli eğilerek iş yapan ev hanımları belli bir yaştan sonra hareket kısıtlılığı problemi yaşamaya başlıyor. Özellikle belin omurganın bilinçsiz kullanılması insanları daha çabuk yıpratıyor. Gençlik nedeniyle ilk yıllarda hissedilmeyen bu rahatsızlık, yaş ilerleyince ciddi sorunları da beraberinde getiriyor. Aydın"da yaptığımız araştırmalarda, birçok kişi rahatsız olmasına rağmen yaşadığı ulaşım sorunu nedeniyle, tedavi olmadığını tespit ettik. Hastalarımızın bir çoğunun da acil tedaviye ihtiyacı olmasına rağmen, ekonomik ve refakatçi sorunu nedeniyle tedavi olamadığını gördük. Bu nedenle tüm hastalarımıza yönelik servis hizmeti başlattık. Şu anda Aydın Merkez, Umurlu, Köşk, Çine, İncirliova, Koçarlı ve Germencik ilçelerine kadar servis hizmeti veriyoruz” dedi.
Yıllardır ağrı çektiğini ancak ulaşımda yaşadığı sıkıntı nedeniyle tedavi olmadığını belirten hastalardan Şenay Tatlıbaş, “Daha önce hem devlet hem de özel hastanelere gittim. Fizik tedavi uzun bir süreç olduğu için gelip gitme meselesi büyük sorun oluyordu. Hergün özel araç ile gidip gelmek kolay değil. Minibüsle gelip gitsem hasta halimle buna da tahammül edecek halim olmadığı için sabrediyordum. Sağlık hizmetleri özelleşince rekabet doğdu, verilen hizmetin kalitesi de arttı. Şimdi Fizirem"in servisi beni evimden alıp tedavimin ardından tekrar evime bırakıyor. Önceleri yetkililere kızdık ama, yetkililerden Allah razı olsun” diyerek verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.