19 Mayıs Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Kabadayı, 2008 yılında mide kanserine yakalandı. Rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmeye başlayan Kabadayı, 2009 yılında malulen emekli oldu. Ancak Kabadayı'nın emekli maaşı, ''iyileştiği'' gerekçesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kesildi. Emekli edildiği için belediyeden ilişiği kesilen, sosyal güvencesi olmadığı için de tedavisini karşılayamayan Kabadayı, yetkililerden yardım bekliyor.
Kabadayı, rahatsızlığı nedeniyle geçirdiği ameliyat sonucu midesinin yüzde 75'inin alındığını, ardından kemoterapi tedavisi görmeye başladığını belirtti.
Radyoterapi tedavisi de gördüğünü anlatan Kabadayı, ''Tedavim devam ederken ve hasta takip programında olmama rağmen 8 ay önce iyileştiğim gerekçesiyle emekli maaşım kesildi. Emekli maaşım kesildiği için sosyal güvencem de ortadan kalktı. Hastaneye gidip kontrollerimi yaptıramıyorum. Emekli edildiğim için eski işime de dönemedim. Zaten dönecek olsam da sağlık durumum elverecek durumda değil. Emekli maaşım olmadığı için evimi geçindiremiyorum, çok zor durumdayım'' dedi.

Yeşilkart da alamadı

Sağlık kontrolleri için Yeşil Kart Bürosuna başvurduğunu anlatan Kabadayı, köyde üzerine kayıtlı evi olduğu için yeşil kart alamadığını ifade etti. Üniversite sınavına hazırlanan oğlu Emrah'ın, evin geçimini sağlamak için çalışmaya başladığını kaydeden baba Kabadayı, ''Kendi sağlık durumumdan vazgeçtim. Okula giden kızıma ve küçük oğluma harçlık dahi verememek beni çok üzüyor. SGK'ya durumumu anlatan raporları sundum. Hastalığımla ilgili belgeleri verdim ancak hala bir sonuç alamadım'' diye konuştu.
Eşinin sağlık durumunun her geçen gün kötüye gittiğini dile getiren Nazmiye Kabadayı ise ekonomik olarak çok zor durumda olduklarını anlattı. Kabadayı, eşinin sürekli yediklerini çıkardığını anlatarak, ''Bu nedenle özel besinler tüketmesi gerekiyor ancak ekonomik durumumuz buna el vermiyor. Çeşitli sebze fideleri yetiştirerek geçinmeye çalışıyoruz. Eşim iyileşti diye emekli maaşının kesilmesine bir anlam veremiyorum'' diye konuştu.

''Bu tür hastalarda iyileşme şansı çok az''

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Erzurumlu ise mide kanseri teşhisi konulan hastalarda iyileşme şansının çok düşük olduğunu söyledi.
Erzurumlu, özellikle evre 4 konumunda bulunan hastaların düzenli olarak takip edilmesi gerektiğine dikkati çekerek, ''Bu tür hastalarda iyileşme şansı çok az olur. İyi takip gerektirir. Hastanın yaşam kalitesinin artırılması ve geri kalan yaşam süresince kontrollerinin eksiksiz yapılması önemli'' dedi.
SGK Samsun İl Müdürlüğü yetkilileri ise hastanın sağlık muayenesi neticesinde hekim tarafından tutulan rapora göre kararın verildiğini, uygulamanın bu yönde olduğunu açıkladılar.