Yarın cuma namazında, cuma vaazı ve hutbesinde din görevlileri domuz gribini anlatacak.
Domuz gribi ve korunma yöntemleri ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı bilgileri, din görevlileri vaaz ve hutbelerde anlatarak, cami cemaatini H1N1 virüsüne karşı bilinçlendirecek. Vaaz ve hutbede domuz gribine yakalanmamak için kişisel temizlik kurallarına riayet edilmesi ve uzmanların açıklamalarına kulak verilmesi istenecek.

Sakarya İl Müftüsü Sinan Cihan, yarınki Cuma namazında, cuma vaazı ve hutbede domuz gribini işleyeceklerini söyledi. Cihan, "Toplum sağlığı ile çok yakından ilgili olan bu konuda din görevlilerimiz üzerlerine düşen görevi yapacak ve hastalığa karşı Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiler doğrultusunda cemaati bilinçlendirecek. Bu, sadece yarın cuma namazında değil, zaman zaman belli periyotlarla bilgilendirmeler devam edecek" diye konuştu.

"HASTA OLAN CUMAYA GELMESİN"

Müftü Sinan Cihan, ayrıca, grip geçiren ve hastalığı başkalarına bulaştırma riski olan kişilerin kalabalık durumlarda camiye gelmemesi konusunda da uyardı.

Cihan, "Cemaatimiz bizi bu konuda yanlış anlamaz. Çünkü toplumun sağlığı söz konusu. Özellikle Cuma namazı gibi kalabalık durumlarda ağır grip olan insanların camiye gelmesi hastalığı sağlıklı cemaate bulaştırma riski olabilir. Bu sebeple hasta kişilerin iyileşene kadar camiye gelmemesi daha iyi olur." ifadesini kullandı./yeni şafak