Fenerbahçe Başkanı, takımı 2-0 öne geçtikten sonra tribünlerden tepkiler olabileceğini ve Yıldırım Demirören"in zor durumda kalabileceğini düşünerek protokol tribününü terketti. Yıldırım, maç sonrası Beşiktaş taraftarına teşekkür etti

Derbi maçına gelmeyeceği belirtilen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dünkü karşılaşmayı protokol tribününde seyretti.
Yıldırım"ın fikrini değiştirmesinin arkasında ise Uğur Dündar"ın olduğu öğrenildi. Dündar"ın önceki gece Aziz Yıldırım"ı arayarak “Ben derbi maçına gidiyorum. Sizden de ricam bu maçı protokol tribününden izlemeniz” dediği bildirildi. Aziz Yıldırım"ın, Uğur Dündar"ın ısrarlarını kıramadığı ve fikrini değiştirerek karşılaşmayı İnönü Stadı"nda izleme kararı aldığı bildirildi.
Yıldırım takımı 2-0 öne geçtikten sonra protokol tribününü terketti. Fenerbahçe Başkanı maçtan sonra bu hareketine açıklık getirdi ve “Başta sayın Yılıdrım Demirören olmak üzere Beşiktaş taraftarlarına, herkese teşekkür ediyorum. Tribünde bize karşı geçmişte olan hadiselerin hiçbirisini yaşamadık. 2-0"dan sonra içeriye kendim girdim. Çünkü geçmişte yaşadığımız olaylar vardı. Seyirci o anda kendini kaybetmiş olabilir, bundan dolayı bir tepki koyabilirdi. Bu tepkiye Yıldırım Demirören başkan karşı hareket yapmasın, tepkiler ona dönmesin diye içeriye girdim ve maçı içeride izledim.

"Örnek olmalıyız"
Bütün Beşiktaş camiasına teşekkür ediyorum. İnşallah bütün maçlar, bizim orada, Galatasaray"da veya başka yerlerde bu şekilde dostluk içinde oynanır. Çünkü biz Türkiye"nin büyük kulüpleriyiz. Örnek olmamız lazım. Bu akşam da örnek bir davranış yaşanmıştır. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.
Yıldırım, Beşiktaş karşısında aldıkları galibiyet nedeniyle futbolcularını kutlayarak, “Galip geldikleri için bütün futbolcuları kutluyorum. Sahada mücadele eden herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.